«Η Κροατία αρνήθηκε να εκδώσει στην Ελλάδα οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη»

Μιχάλης Κατσούρης

i

©Intime

«Η Κροατία αρνήθηκε να εκδώσει στην Ελλάδα οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη»

Γιώργος Σακελλαρίου 21:41 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 14.08.2024

Σε ρεπορτάζ των Κροατών τονίζεται ότι δικαστήριο της χώρας δεν θέλησε να εκδώσει στην Ελλάδα ύποπτους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Η ελληνική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τον δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο οπαδός της ΑΕΚ δολοφονήθηκε στα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον περασμένο Αύγουστο και η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε κροατικά ΜΜΕ, ζήτησε την έκδοση δέκα υπόπτων, μέλη των Bad Blue Boys, αλλά τα δικαστήρια στην Κροατία απέρριψαν το ελληνικό αίτημα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στις ιστοσελίδες «danas.hr» και «7dnevno.hr»: «Η Ελλάδα βίωσε μια πραγματική καταιγίδα, θα είναι δύσκολο να τη χωνέψει. Το Επαρχιακό Δικαστήριο στο Σισάκ αρνήθηκε να εκδώσει Κροάτη πολίτη, για τον οποίο η Ελλάδα ζήτησε την παράδοσή του. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις παράδοσης. Για παράδειγμα, ο δικηγόρος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν εξήγησε τι εννοεί όταν υποστηρίζει εγκληματική οργάνωση.

Να θυμίσουμε ότι μέσω του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης η Ελλάδα ζήτησε την έκδοση δέκα ακόμη Κροατών πολιτών από το Ζάγκρεμπ για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια και τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ στην Αθήνα. Νωρίτερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο στο Ζάγκρεμπ και στη Βέλικα Γκόριτσα αρνήθηκε να εκδώσει πέντε άτομα.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Του έχωσαν το στιλέτο 7 εκ. στο μπράτσο - Όλα τα πειστήρια της δολοφονίας!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:13 - 21.10.2023

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Του έχωσαν το στιλέτο 7 εκ. στο μπράτσο - Όλα τα πειστήρια της δολοφονίας!

Έντεκα εβδομάδες μετά το τραγικό γεγονός, εκείνο το καταραμένο και ματωμένο βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου Κροάτες ναζιστές, σε συνεργασία με κάποιους Έλληνες, ξυλοκόπησαν κόσμο και δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσούρη. Το σημερινό (21/10) τεύχος του «Δικέφαλου», αποκαλύπτει όλα τα πειστήρια της δολοφονίας.

Περισσότεροι από εκατό Κροάτες βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές από τον Αύγουστο μετά τις συγκρούσεις κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, ενόψει του προκριματικού αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League».