«Συλλάβετε αμέσως αυτά τα άτομα και να τα εκδώσετε στην Ελλάδα»: Διεθνή εντάλματα για όσους διέφυγαν στην Κροατία μετά τη δολοφονία του Κατσούρη

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

i

© Intime

«Συλλάβετε αμέσως αυτά τα άτομα και να τα εκδώσετε στην Ελλάδα»: Διεθνή εντάλματα για όσους διέφυγαν στην Κροατία μετά τη δολοφονία του Κατσούρη

Sportal newsroom 11:53 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 14.08.2024

Στην Κροατία αναφέρουν ότι αναμένονται νέες συλλήψεις το προσεχές διάστημα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με την κροατική ιστοσελίδα «Jutarnji», οι κροατικές αρχές δέχτηκαν την ακόλουθη εντολή από τις ελληνικές αρχές: «Συλλάβετε αμέσως αυτά τα άτομα και να τα εκδώσετε στην Ελλάδα».

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα πρόκειται για δέκα οπαδούς από την Κροατία που ήρθαν στην Ελλάδα στις 7 Αυγούστου, αλλά διέφυγαν της σύλληψης και κατάφεραν να επιστρέψουν στην χώρα τους. Μάλιστα, έχουν ήδη εκδοθεί διεθνή εντάλματα για τη σύλληψή τους, όπως τονίζει η ιστοσελίδα.

Τα συγκεκριμένα άτομα εισήλθαν στην Ελλάδα και ήταν στη σχετική λίστα που είχαν στείλει οι κροατικές αρχές στην ελληνική αστυνομία. Ωστόσο, απέφυγαν τη σύλληψη κι έτσι επέστρεψαν στη χώρα τους με καράβι για την Ιταλία και από εκεί οδικώς. Αν και τα ονόματα των δέκα Κροατών δεν έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται πως είναι γνωστοί οπαδοί των Bad Blue Boys.

Το εν λόγω δημοσίευμα ωστόσο υπογραμμίζει ότι η Κροατία δεν μπορεί παρά να εκτελέσει τα διεθνή εντάλματα που έχει στα χέρια της, καθώς δεσμεύεται από σχετικό νομικό πλαίσιο. Επιπλέον, σημειώνεται πως δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην έρευνα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, καθώς δεν έχει βρεθεί ποιος ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι συνεχίζεται η στήριξη για τους προφυλακισμένους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που βρίσκονται στην Ελλάδα. Εως τώρα έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 180.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 100.000 ευρώ έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ελλάδα, τόσο για τις αμοιβές των δικηγόρων όσο και για τις ανάγκες των κρατουμένων.