Η «στρατιωτική» μάζωξη των Κροατών πριν από τα επεισόδια - Τρομοκρατημένοι οι απλοί κάτοικοι από το πογκρόμ χούλιγκαν (vid)

Η «στρατιωτική» μάζωξη των Κροατών πριν από τα επεισόδια - Τρομοκρατημένοι οι απλοί κάτοικοι από το πογκρόμ χούλιγκαν (vid)

Sportal newsroom 12:19 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 14.08.2024

Ένα νέο βίντεο από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια βγήκε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ λήγει ώρα πριν την επίθεση έξω από την «OPAP Arena».

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνεχίζονται, ένα νέο βίντεο από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα στην αρχή του βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο το οποίο στρίβει σε ένα στενό, με τον οδηγό του ΙΧ να κάνει όπισθεν και να φεύγει στην όψη των χούλιγκαν. 

Εκείνη τη στιγμή μάλιστα δύο τρεις οπαδοί της κροατικής ομάδας πήγαν να επιτεθούν στο αυτοκίνητο, ωστόσο δεν συνέχισαν περαιτέρω. Στη συνέχεια φαίνεται ένας να οργανώνει τους χούλιγκαν, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι και στο πίσω μέρος το φως από τους φακούς των αστυνομικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν το τι γινόταν. 

Τέλος φαίνεται και η ώρα της επίθεσης, με τους Κροάτες χούλιγκαν να φεύγουν τρέχοντας προς το γήπεδο της ΑΕΚ

«Τους συμπεριφέρονται λες και είναι αιχμάλωτοι πολέμου»

Λίγες ώρες πριν το πρώτο ματς της ΑΕΚ με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, ο Πρόεδρος της Κροατίας έκανε ευθεία επίθεση στην Ελλάδα για τον τρόπο συμπεριφοράς των οπαδών της ομάδας, που συμμετείχαν στα επεισόδια. 

Ένας Έλληνας στο Ζάγκρεμπ: Ο Μπόμπαν, το «Boban», ο αυστηρός έλεγχος και χάσταγκ «#hatemyjob»!

Ένας Έλληνας στο Ζάγκρεμπ: Ο Μπόμπαν, το «Boban», ο αυστηρός έλεγχος και χάσταγκ «#hatemyjob»!

«Γιατί πρώτη φορά εδώ, εδώ όπου ξεκίνησαν όλα, πιάνω τον εαυτό μου να απεχθάνεται αν όχι τη δουλειά σίγουρα την περίσταση». Ο Στέφανος Αβραμίδης μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του κατά την παραμονή του στο Ζάγκρεμπ με αφορμή τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό.

Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς λοιπόν υποστήριξε πως η ελληνική αστυνομία φέρεται στους οπαδούς λες και είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Τόνισε δε ότι αυτή η στάση δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο, τη δημοκρατία, αλλά και τον σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν τηρείται ο νόμος. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.