Άλλες 15 προφυλακίσεις για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Άλλες 15 προφυλακίσεις για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Sportal newsroom 18:53 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 14.08.2024

Στη φυλακή οδηγούνται άλλοι 15 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη.

Άλλοι 15 κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν για την επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη. Την Κυριακή ήταν η τελευταία ημέρα απολογιών των κατηγορούμενων για την υπόθεση.

Tην περασμένη Παρασκευή, μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν 30 συλληφθέντες χούλιγκαν. Πιο συγκεκριμένα, προφυλακίστηκαν 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Το Σάββατο προφυλακίστηκαν ακόμα 40, εκ των οποίων οι 39 ήταν Κροάτες και ένας Έλληνας. Ο συνολικός αριθμός των έως τώρα προφυλακισθέντων ανήλθε στους 70. Οι 67 εξ αυτών είναι Κροάτες ενώ προφυλακίστηκαν δυο Έλληνες και ένας Αλβανός.

Δικηγόρος Κροάτη κατηγορούμενου: «Ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας αυτός που μαχαίρωσε τον Μιχάλη Κατσούρη»

Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας που εκπροσωπεί έναν 40χρονο Κροάτη κατηγορούμενο, μίλησε στις κάμερες και τόνισε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει βίντεο, στο οποίο διακρίνεται ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη.

«H Ελληνική Αστυνομία είναι σε θέση τώρα σε μια ώρα, σε μια ημέρα να βρει ποιος μαχαίρωσε τον Μιχάλη. Το βίντεο είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορώ να πω τα χαρακτηριστικά του, φαίνεται πάντως πως είναι ένας ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας»!

Αναφορικά με τον 40χρονο που εκπροσωπεί σήμερα τόνισε πως: «Είναι Κροατικής καταγωγής και διαμένει στην Αυστρία στη Βιέννη. Ήρθε στην Ελλάδα αεροπορικώς για 3-4 ημέρες και έχει και εισιτήριο επιστροφής. Αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή διότι πριν καν προλάβει να φτάσει στο γήπεδο αντιλήφθηκε πως επιτίθεται μια ομάδα, προφανώς φιλάθλων της ΑΕΚ σε αντίστοιχους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Κάποιοι φαίνονται από από την πλευρά των οπαδών της Ντινάμο να έχουν ξύλα στα χέρια τους, είναι δέκα, είκοσι, τριάντα άτομα.

Ο εντολέας μου, ο οποίος κατά μερικούς είναι και ο επικεφαλής, φαίνεται από το κινητό του πως γνώριζε μόνο άλλους δυο ομοεθνείς του. Δεν ήταν εκεί που γίνονταν τα επεισόδια, που επεκτάθηκαν και υπήρξε γενική σύρραξη και συμπλοκή. Είναι έργο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης να δει ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στο Μιχάλη».

Να θυμίσουμε πως για ένα αποκαλυπτικό βίντεο που μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό στην αναζήτηση του δολοφόνου, έκανε λόγο και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε ότι υπάρχει βίντεο τη στιγμή της δολοφονίας που δείχνει αυτόν που σκοτώνει τον άτυχο Μιχάλη Κατσούρη. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν φαίνεται το πρόσωπο του όμως φαίνεται η σωματοδομή του. Αυτό ίσως αποτελέσει και ένα σημείο κλειδί στις έρευνες. «Υπάρχει βίντεο που φαίνεται κάποιος να μαχαιρώνει τον Μιχάλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας, χαρακτηρίζοντας το βίντεο ως συγκλονιστικό.