Έρευνα του δικηγορικού συλλόγου της Κροατίας για τις δηλώσεις του Κάρατζιτς για τους οπαδούς της ΑΕΚ

Έρευνα του δικηγορικού συλλόγου της Κροατίας για τις δηλώσεις του Κάρατζιτς για τους οπαδούς της ΑΕΚ

Sportal newsroom 08:17 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 14.08.2024

Η ανάρτηση του Ντάβοριν Κάρατζιτς, του δικηγόρου, που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys», για τους οπαδούς της ΑΕΚ, έφερε τις έρευνες του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Η ανάρτηση του δικηγόρου που έχει εκπροσωπήσει μέλη των «Bad Blue Boys», Ντάβοριν Κάρατζιτς, για τους οπαδούς της ΑΕΚ, μπορεί να του δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Κι αυτό γιατί ο Κροατικός Δικηγορικός Σύλλογος έχει αρχίσει τις έρευνες για τις δηλώσεις αυτές. 

«Δεν αποκηρύσσω τα αδέρφια μου.

Αν το δούμε από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα, ναρκομανείς-αριστεροί-αναρχικά αποβράσματα που για δεκαετίες μαχαίρωναν άλλους ανθρώπους, πετούσαν μολότοφ και ποδοπατούσαν κεφάλια», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα ο Κάρατζιτς υποστήριξε πως τα γεγονότα δεν έγιναν όπως τα περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά τελείως διαφορετικά. Η μεγαλύτερη κροατική ιστοσελίδα (INDEX) ήρθε σε επικοινωνία με τον Κροατικό Δικηγορικό Σύλλογο για το αν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του δικηγόρου των οπαδών της Ντιναμό. Ενημέρωσε πως γίνονται όλες οι ενέργειες που είναι απαραίτητες για να παρθούν πιο σωστές αποφάσεις. 

«Σχετικά με την ερώτησή σας για τις αναρτήσεις του Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρου στο Ζάγκρεμπ, ο οποίος στο προφίλ του στο Facebook αναφέρθηκε στη σύγκρουση μεταξύ οπαδών των συλλόγων της Ντιναμό και της ΑΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Εισαγγελία του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου έχει σχηματίσει επίσημα πειθαρχική έρευνα, βάσει των διατάξεων του Καταστατικού του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου. Θα διεξαχθούν έρευνες κατά του διορισμένου δικηγόρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν λόγοι για τη λήψη απόφασης για κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας.

Ξεφεύγει η κατάσταση: Οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν εκδίκηση μέσω social media - «Δεν βαράμε οικογένειες!»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17:35 - 09.08.2023

Ξεφεύγει η κατάσταση: Οπαδοί της ΑΕΚ ζητούν εκδίκηση μέσω social media - «Δεν βαράμε οικογένειες!»

Στην ΑΕΚ είναι εξοργισμένοι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ωστόσο στα social media μερικοί φαίνεται να ξεφεύγουν ζητώντας εκδίκηση από φιλάθλους του Παναθηναϊκού, την οποία σκοπεύουν να πάρουν σήμερα πριν το ματς με τη Μαρσέιγ με την προϋπόθεση να μην είναι οικογένειες με μικρά παιδιά.

Οι πειθαρχικές διαδικασίες ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου ορίζονται από τις διατάξεις του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο και το καταστατικό του δικηγορικού συλλόγου της Κροατίας και στις πειθαρχικές διαδικασίες, βάσει των διατάξεων του άρθρου 76 του νόμου για τον δικηγορικό σύλλογο. Εφαρμόζονται, παράλληλα, οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Νόμου για την Ποινική Δικονομία», απάντησε χαρακτηριστικά ο Κροατικός Δικηγορικός Σύλλογος.