Σε 16 φυλακές οι συλληφθέντες της Νέας Φιλαδέλφειας - Εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια
i

© Intime

Σε 16 φυλακές οι συλληφθέντες της Νέας Φιλαδέλφειας - Εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια

Sportal newsroom 19:22 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 14.08.2024

Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν οι πρώτοι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια για τους 41 από τους συλληφθέντες της Νέας Φιλαδέλφειας. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή απολογήθηκε το τελευταίο κομμάτι των κατηγορούμενων για την επιδρομή που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα φυλακιστήρια αφορούν σε προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων. Οι 41 εκ των συλληφθέντων θα μεταφερθούν σε 16 φυλακές της χώρας.

Οκτώ από αυτούς θα οδηγηθούν στον Αυλώνα και έξι στον Κορυδαλλό. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στα άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Άλλες 15 προφυλακίσεις για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Άλλοι 15 κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν για την επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη. Την Κυριακή ήταν η τελευταία ημέρα απολογιών των κατηγορούμενων για την υπόθεση.

Tην περασμένη Παρασκευή, μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν 30 συλληφθέντες χούλιγκαν. Πιο συγκεκριμένα, προφυλακίστηκαν 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Το Σάββατο προφυλακίστηκαν ακόμα 40, εκ των οποίων οι 39 ήταν Κροάτες και ένας Έλληνας. Ο συνολικός αριθμός των έως τώρα προφυλακισθέντων ανήλθε στους 70. Οι 67 εξ αυτών είναι Κροάτες ενώ προφυλακίστηκαν δυο Έλληνες και ένας Αλβανός.

Η απάντηση της κυβέρνησης στην Κροατία

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη» απαντά η Αθήνα στον Κροάτη πρόεδρο για την κράτηση των οπαδών. Κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πήραν θέση σε όσα είπε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς τόνισε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διότι «πήγαν για να κάνουν επεισόδια». Ο πρόεδρος της Κροατίας απέφυγε να τους αποδώσει τον χαρακτηρισμό «χούλιγκαν» και είπε ότι είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα ενώ πρόσθεσε ότι αν συνεχιστεί η κράτησή τους τότε θα ανοίξει βεντέτα με την Αθήνα.

Σε τρεις κατευθύνσεις η κυβέρνηση

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κυβέρνηση κινείται σε τρεις κατευθύνσεις

Α) Προτεραιότητα έχει να συλληφθούν οι ένοχοι και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη

Β) Στο επιχειρησιακό σκέλος: σε εξέλιξη βρίσκεται ο εσωτερικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ και το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν σε ανώτατο επίπεδο,

Επιστολή γονέων των Κροατών χούλιγκαν: «Λιντσάρισμα από τα ΜΜΕ, τους αντιμετωπίζουν ως δολοφόνους και δεν θα έχουν δίκαιη δίκη!»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18:29 - 13.08.2023

Επιστολή γονέων των Κροατών χούλιγκαν: «Λιντσάρισμα από τα ΜΜΕ, τους αντιμετωπίζουν ως δολοφόνους και δεν θα έχουν δίκαιη δίκη!»

Γονείς των συλληφθέντων χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνέταξαν επιστολή και την απέστειλαν στη διαμεσολαβήτρια της Δημοκρατίας της Κροατίας, την Τένα Σιμόνοβιτς Αϊνβάλτερ. Ζητούν επίσης τη δίωξη αυτών που τραυμάτισαν τα παιδιά τους.

Γ) Δεδομένου ότι η οπαδική βία αποτελεί διεθνές πρόβλημα – καθώς υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος των χούλιγκαν – κρίνεται εξαιρετικά σημαντική η συνάντηση του πρωθυπουργού την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ουέφα, ο οποίος διαθέτει διεθνή τεχνογνωσία για το θέμα αλλά και στη συνέχεια η απόφαση για διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνει ότι η κυβέρνηση σε κορυφαίο επίπεδο είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα βάλουν τέλος στη μάστιγα αυτή εστιάζοντας στην πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του αθλητικού νόμου αλλά και σε νέες προτάσεις από τις ομάδες, οι οποίες καλούνται να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.