Σε ποιες φυλακές σε όλη την Ελλάδα θα διαχωριστούν οι Κροάτες χούλιγκαν – Ο μεγάλος φόβος «συνάντησης» με Σέρβους κρατούμενους

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

i

© Intime

Σε ποιες φυλακές σε όλη την Ελλάδα θα διαχωριστούν οι Κροάτες χούλιγκαν – Ο μεγάλος φόβος «συνάντησης» με Σέρβους κρατούμενους

Sportal newsroom 17:38 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:16 - 14.08.2024

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των προφυλακιστέων κρατουμένων των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Τη Δευτέρα (14/8) άρχισε η μεταγωγή των πρώτων 46 από τους συνολικά 105 προφυλακιστέους κατηγορούμενους των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής

Μέχρι το πρωί είχαν εκδοθεί περίπου 70 φυλακιστήρια, ενώ λόγω του Δεκαπενταύγουστου οι υπόλοιπες μεταγωγές θα γίνουν την Τετάρτη 16 Αυγούστου ή την Πέμπτη. Οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν θα μεταφερθούν σε σχεδόν όλες τις φυλακές της χώρας.

Συγκεκριμένα, 8 είναι ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, 12 θα οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου, Νιγρίτας, Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Άμφισσας, Δομοκού, Χανίων, Χίου, Γρεβενών, Ναυπλίου, Κω και Θεσσαλονίκης, ανάλογα με το χώρο που θα έχει η κάθε μία.

Ο φόβος συνάντησης με Σέρβους κρατούμενους

Ο «πονοκέφαλος» των Αρχών αφορά το πως θα υπάρχει ασφάλεια για τους κρατούμενους, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ωστόσο, το πρόβλημα των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για την ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές. Επίσης, έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας για τη βία στα γήπεδα: Σκέψη για αυστηρότερες ποινές, χωρίς αναστολή και τσουχτερά πρόστιμα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14:49 - 14.08.2023

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας για τη βία στα γήπεδα: Σκέψη για αυστηρότερες ποινές, χωρίς αναστολή και τσουχτερά πρόστιμα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη θα συναντηθεί με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για την καταπολέμηση της βίας.

Από 'κει και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους θα γίνει. Αυτό συμβαίνει με τους 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό, οι οποίοι κρατούνται στην ειδική πτέρυγα ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.