Επίθεση σε δημοσιογράφο έξω από την OPAP Arena

Επίθεση σε δημοσιογράφο έξω από την OPAP Arena

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:39 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 14.08.2024

Επίθεση από άγνωστους δράστες δέχθηκαν ένας δημοσιογράφος και ένας οπερατέρ, οι οποίοι βρίσκονταν στην OPAP Arena για να κάνουν ρεπορτάζ.

Επίθεση σε έναν δημοσιογράφο και έναν οπερατέρ σημειώθηκε έξω από την «OPAP Arena», με τους δράστες της επίθεσης να παραμένουν άγνωστοι. Οι δύο πρώτοι βρίσκονταν έξω από το γήπεδο για να κάνουν ρεπορτάζ, όταν μία ομάδα ατόμων τους χτύπησε και τους έσπασε την κάμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα στη μέρα, αφού νωρίτερα σημειώθηκε άγρια επίθεση αγνώστων σε δημοσιογράφους και συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών έξω από το σπίτι του 29χρονου Μιχάλη. Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την επίθεση αυτή με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της υποστήριζε ότι:

«Η σημερινή ημέρα θα έπρεπε να είναι μέρα πένθους και περισυλλογής. Δυστυχώς, η νέα θλιβερή απώλεια στον κύκλο της οπαδικής βίας δεν φαίνεται να συνετίζει κανέναν. Αντίθετα, η βία σήμερα στρέφεται κατά των εργαζομένων που καλύπτουν τα γεγονότα. 

Τονίζουμε ότι, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι, να ενημερώνουν τους πολίτες από το μέρος του συμβάντος αντιμετωπίζοντας βέβαια με διακριτικότητα και ενσυναίσθηση συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή ψυχικής πίεσης.

Οι συνάδελφοι βρίσκονταν έξω από το γήπεδο ασκώντας το λειτούργημά τους χωρίς να ενοχλούν ή να προκαλούν. Η επίθεση εναντίον τους δεν έχει καμία δικαιολογία».

Tags: