Οι οπαδοί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ζητούν την απελευθέρωση των χούλιγκανς της Ντιναμό: «Ελευθερώστε τα παιδιά της BBB» (pic)

Το πανό στήριξης των οπαδών της Σπόρτινγκ

i

© PrtScr

Οι οπαδοί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ζητούν την απελευθέρωση των χούλιγκανς της Ντιναμό: «Ελευθερώστε τα παιδιά της BBB» (pic)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:19 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 14.08.2024

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πορτογαλικού πρωταθλήματος, οι οπαδοί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας δήλωσαν δημόσια την στήριξή τους προς τους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Η δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο θάνατος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη κι όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης από χούλιγκανς οπαδούς, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από την Opap Arena για να προκαλέσουν επεισόδια.

Από εκείνο το μοιραίο βράδυ έως και σήμερα, υπάρχουν πολλές ομάδες, οπαδοί και δημόσια πρόσωπα οι οποίοι έχουν δείξει την οργή τους για το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν, το οποίο στέρησε για ακόμη μία φορά τη ζωή ενός οπαδού. Ωστόσο, υπάρχουν και μία μερίδα οπαδών που δεν διστάζει να δηλώσει δημόσια την στήριξή του προς τους Κροάτες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την Ελλάδα απλά για να... σκοτώσουν.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πορτογαλικού πρωταθλήματος, οι οπαδοί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στους BBB (Bad Blue Boys) μέσω γνωστής οπαδικής σελίδας, ενώ μάλιστα ζήτησαν με το πανό που ανάρτησαν την απελευθέρωσή τους από τις ελληνικές Αρχές.

Στους ανακριτές σήμερα Κυριακή (13/8) και οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι

Σε ότι αφορά τις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης, η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Παρασκευή (11/8), όπου ενώπιον των Ανακριτών οδηγήθηκαν 30 από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας κρίθηκαν όλοι τους προφυλακιστέοι, όπως και οι 40 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες (12/8). 

Σύμφωνα με το newsit.gr, σήμερα Κυριακή (13/8) θα παρουσιαστούν ενώπιον των ανακριτών και οι 35 τελευταίοι κατηγορούμενοι που είναι εμπλεκόμενοι με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την χρήση εκρηκτικών, την δράση εγκληματική οργάνωσης κι όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τον 29χρονο με το μαχαίρι.

Πατέρας Κροάτη χούλιγκαν: «Ο γιος μου είπε πως δεν έχουν κάποιο πρόβλημα - Η αστυνομία τους εκτιμά και τους σέβεται»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10:06 - 13.08.2023

Πατέρας Κροάτη χούλιγκαν: «Ο γιος μου είπε πως δεν έχουν κάποιο πρόβλημα - Η αστυνομία τους εκτιμά και τους σέβεται»

Ο πατέρας του νεαρότερου Κροάτη χούλιγκαν που έχει συλληφθεί στην Ελλάδα μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, παραχώρησε συνέντευξη στο RTL και διέψευσε τα όσα γράφονται για την ΕΛ.ΑΣ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της: 
εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα) 
ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα) 
έκρηξης (κακούργημα) 
κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)