Σήμερα (11/8) στις 12:00 οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή
i

©intime

Σήμερα (11/8) στις 12:00 οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Sportal newsroom 11:16 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 14.08.2024

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 104 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σήμερα (11/8) στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 104 συλληφθέντων για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Οι απολογίες θα γίνουν ανά ομάδες 10-12 ατόμων ανά ανακριτή και την Κυριακή (13/8) θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. 

Ήδη οι πρώτοι τριάντα κατηγορούμενοι έφτασαν σήμερα το πρωί στο δικαστήριο της Ευελπίδων, προκειμένου να ξεκινήσει η απολογητική διαδικασία. Τα μέτρα ασφαλείας  στο δικαστήριο είναι δρακόντεια, αφού δύο διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται μάλιστα κι εντός του κτηρίου. Οι κατηγορούμενοι μάλιστα μεταφέρθηκαν με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας. 

Για την υπόθεση έχει οριστεί η 25η τακτική ανακρίτρια, ενώ μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου του κ. Χριστόφορου Λινού, το οποίο έχει εγκριθεί από την προϊστάμενη της Εισαγγελέας Εφετών κ. Γκανέ, ορίστηκαν και δύο επίκουροι ο 14ος και η 20η

Σήμερα λοιπόν θα απολογηθούν δέκα κατηγορούμενοι, ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ την ίδια ώρα έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Άλλοι τριάντα θα απολογηθούν αύριο και οι τελευταίοι 45 θα απολογηθούν την  Κυριακή. Λόγω της καταγωγής των κατηγορούμενων, υπήρξε μέριμνα να βρίσκονται τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά

Το χρονικό της δολοφονίας του Μιχάλη - Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη στιγμή που οι Κροάτες πέρασαν τα σύνορα μέχρι και που διέφυγαν με βάρκα στην Ιταλία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10:30 - 11.08.2023

Το χρονικό της δολοφονίας του Μιχάλη - Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη στιγμή που οι Κροάτες πέρασαν τα σύνορα μέχρι και που διέφυγαν με βάρκα στην Ιταλία

Το Sportal σας παρουσιάζει το χρονικό της αιματηρής επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή μέσα από τις συγκλονιστικές καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και των ρεπορτάζ.

Υπάρχει παράλληλα ενδεχόμενο κάποιοι από τους κατηγορούμενους να έχουν ζητήσει νέα προθεσμία για την απολογία τους, ενώ μόλις χθες βρήκαν συνήγορους υπεράσπισης και δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν για τη δικογραφία. Ό,τι και να γίνει όμως όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι την Κυριακή που λήγει το πενθήμερο. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 12:30 οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα συγκέντρωσης στα δικαστήρια. 

Εις βάρος τω κατηγορουμένων έχει  σχηματιστεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεία από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Αλλά και για εφτά πλημμελήματα: 

  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικό νόμο)
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή Φωτοβολίδων

Οι τελευταίες εξελίξεις 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης τριών εκ των κατηγορούμενων υποστήριξε πως οι Κροάτες οπαδοί ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να δούνε την Αθήνα για τρεις με τέσσερις μέρες. 

«Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας. Κανείς δε δικαιούται να προκρίνει και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οφείλουμε πολιτισμό, σύνεση, μετριοφροσύνη, ψυχραιμία και εγκράτεια», είπε στην αρχή. 

«Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε να νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της», συνέχισε ο ίδιος.