Σε τι θερμοκρασία φτάνει μία ναυτική φωτοβολίδα και με τι ταχύτητα εκτοξεύεται από το αντίστοιχο πιστόλι

Φωτοβολίδα

i

© Intime

Σε τι θερμοκρασία φτάνει μία ναυτική φωτοβολίδα και με τι ταχύτητα εκτοξεύεται από το αντίστοιχο πιστόλι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:20 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 14.08.2024

Σε φονικό όπλο μπορεί να μετατραπεί μία ναυτική φωτοβολίδα, όπως αποδείχθηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο «Μελίνα Μερκούρη». Μία τέτοια προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό σε έναν αστυνομικό, ο οποίος «χαροπαλεύει» στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Στο νοσοκομείο κατέληξε ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο «Μελίνα Μερκούρη». Μάλιστα, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή, όπως ανέφερε και το ιατρικό ανακοινωθέν, κινδυνεύοντας ακόμα και να χάσει τη ζωή του.  

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής αγώνα βόλεϊ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, εκεί όπου ξεκίνησαν επεισόδια έξω από το γήπεδο στου Ρέντη. Οπαδοί και δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν περιμετρικά της έδρας των «ερυθρόλευκων» και ένας από τους υποστηρικτές πέταξε ναυτική φωτοβολίδα στον ένστολο άντρα. Αυτή τον βρήκε στον μηρό του, προκαλώντας τους ακατάσχετη αιμορραγία.

Τι είναι, σε τι θερμοκρασία φτάνει και πόσο γρήγορα εκτοξεύεται μία ναυτική φωτοβολίδα;

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι το «τι είναι μία ναυτική φωτοβολίδα». Πρόκειται για ένα ειδικό βλήμα, είδος πυροτεχνίας, το οποίο με καύση παράγει έντονο και διαρκές φως και χρησιμοποιείται στην έρευνα και διάσωση. Χρησιμοποιείται όταν ένας ή περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν, βρισκόμενοι σε κάποιο σκάφος ή σε κάποιο πλοίο το οποίο δεν έχει άλλη μορφή επικοινωνίας.

Όσο για τη θερμοκρασία της, αυτή μόνο χαμηλή δεν μπορεί να θεωρείται. Μία φωτοβολίδα στην αρχή της καύσης της αγγίζει τους 191 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο πικ της μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1600 βαθμούς. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, κάθε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρή ζημιά. 

ΠΟΑΣΥ για τον τραυματισμό του αστυνομικού: «Καλούμε τον Πρωθυπουργό να διακόψει σήμερα όλα τα πρωταθλήματα»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15:34 - 08.12.2023

ΠΟΑΣΥ για τον τραυματισμό του αστυνομικού: «Καλούμε τον Πρωθυπουργό να διακόψει σήμερα όλα τα πρωταθλήματα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομία Υπαλλήλων έδειξε την αγανάκτησή της μέσω ανακοίνωσης που έβγαλε για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ένας 31χρονος αστυνομικός κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από κλειστό του Ρέντη.

Τέλος, όσον αφορά την ταχύτητα, αυτή εξαρτάται κυρίως από το είδος πιστολιού που χρησιμοποιεί ο κάθε δράστης. Πάντως το σύνηθες ποσό είναι 2000 «Hammer Units» (σ.σ. μονάδα μέτρησης), το οποίο μεταφράζεται σε 137 χλμ. ανά ώρα.