Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος

Ο 18χρονος στα δικαστήρια

i

©Intime

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος

Sportal newsroom 11:29 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 14.08.2024

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο 18χρονος, που ομολόγησε ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό.

Στα δικαστήρια έφτασε το πρωί της Δευτέρας (11/12) ο 18χρονος που ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη. Τη νομική του υπεράσπιση ανέλαβε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια και δεν είναι οργανωμένος οπαδός.

Από την πλευρά του, ο 18χρονος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Ο νεαρός δράστης αποφεύγει να κατονομάσει το πρόσωπο που τον μετέτρεψε σε ανθρώπινο όπλο, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, φέρεται να γνωρίζουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν για να τον βάλουν στο χέρι. Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι ο κουκουλοφόρος καθοδηγητής, να χρησιμοποίησε φωτοβολίδα και όχι μολότοφ για να δώσει σήμα στην «αγέλη» των χούλιγκαν να εκτελέσουν την προσχεδιασμένη επίθεση. 

Επειτα μάλιστα από την ανάλυση του «πολεμικού» υλικού, που βρέθηκε έξω από το γήπεδο και ειδικότερα, τα υπολείμματα από τρεις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσουν στη σύλληψή του.

🔴Baladeros LIVE: Ο κρίκος της οπαδικής βίας και οι άδειες εξέδρες

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο