Το λάθος με τη ναυτική φωτοβολίδα - Έτσι προδόθηκε ο «καθοδηγητής»

Επεισόδια στου Ρέντη

i

© Intime

Το λάθος με τη ναυτική φωτοβολίδα - Έτσι προδόθηκε ο «καθοδηγητής»

Sportal newsroom 09:21 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 14.08.2024

Η ελληνική αστυνομία θεωρεί βέβαιο ότι το λάθος του μυστηριώδους καθοδηγητή, να χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα για να δώσει το σήμα της έναρξης των επεισοδίων, θα τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη του.

Την Κυριακή (10/11) οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του. Ο 18χρονος δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

«Μου είπαν ότι θα κάνουμε επίθεση στους αστυνομικούς! Εγώ ήμουν μέσα στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα. Βγήκαμε έξω. Προμηθευτήκαμε τις φωτοβολίδες. Μου έδειξαν πως να την ενεργοποιήσω. Αμέσως ενεργοποίησα μια και την εκτόξευσα. Ειδα τη φωτοβολίδα να χτυπά στο έδαφος και αμέσως μετά να καρφώνεται στο πόδι του αστυνομικού. Ο αστυνομικός έπεσε στο έδαφος και εγώ έτρεξα και μπήκα στο γήπεδο», ανέφερε η ομολογία του.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του 18χρονου, που κατηγορείται για τον τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν ήταν ο μόνος που εκτόξευσε φωτοβολίδα αλλά ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο. Αν και στην ομολογία του, ο 18χρονος συλληφθείς, αποφεύγει να κατονομάσει το πρόσωπο που τον μετέτρεψε σε ανθρώπινο όπλο, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, φέρεται να γνωρίζουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν για να τον βάλουν στο χέρι.

Οπως αναφέρουν μάλιστα, φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του. Σύμφωνα με το newsit.gr, το πιθανότερο είναι ο κουκουλοφόρος καθοδηγητής, να χρησιμοποίησε φωτοβολίδα και όχι μολότοφ για να δώσει σήμα στην «αγέλη» των χούλιγκαν να εκτελέσουν την προσχεδιασμένη επίθεση. Επειτα μάλιστα από την ανάλυση του «πολεμικού» υλικού, που βρέθηκε έξω από το γήπεδο και ειδικότερα, τα υπολείμματα από τρεις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσουν στη σύλληψή του.

Ο άνδρας ηλικίας 35 – 40 ετών, ο καθοδηγητής και ενορχηστρωτής του δολοφονικού σχεδίου, όπως περιέγραψε ο 18χρονος, ταιριάζει με συγκεκριμένο πρόσωπο – παλιό γνώριμο των αρχών – το οποίο θεωρούν οι profillers της ΕΛ.ΑΣ ότι κρύβεται πίσω από το σχέδιο του Ρέντη. Μάλιστα, στη δικογραφία που σχηματίστηκε αποδίδεται στον άγνωστο Χ, ο ρόλος του ηθικού αυτουργού.

Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για την οπαδική βία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

08:21 - 11.12.2023

Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για την οπαδική βία

Το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) η κυβέρνηση μετά το νέο περιστατικό οπαδικής βίας και τον σοβαρό τραυματισμού ενός 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση θα ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων.

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ με οδηγό την περιγραφή του 18χρονου και άλλων προσώπων που προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν εκτιμούν ότι θα συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ και θα φθάσουν σε συλλήψεις. Αξιο αναφοράς ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν συμπεριλαμβάνεται στα 424 άτομα που προσήχθησαν. Διέταξε τους χούλιγκαν να βγουν έξω από το γήπεδο και αφού έδωσε το σήμα ρίχνοντας πρώτος εναντίον των αστυνομικών, φρόντισε να εξαφανιστεί.

Τέλος, τον 18χρονο τον «κάρφωσαν» ανώνυμα δύο άτομα, ενώ και η φίλη του λίγο μετά τη σύλληψη του ανέφερε πως ο νεαρός επέστρεψε από το γήπεδο, ήταν νευρικός και όταν τον ρώτησε «τι έχει;» της απάντησε ότι είχε πάνω του μια φωτοβολίδα και ανησυχούσε μην βρουν στοιχεία, που να τον ενοχοποιούν.

Ο δράστης επιχείρησε να εξαφανίσει κάθε ίχνος που θα τον πρόδιδε και γι’ αυτό έβγαλε και έπλυνε τα ρούχα του, ενώ φρόντισε να κλειδώσει και τους λογαριασμούς του στα social media.

🔴Baladeros LIVE: Ο κρίκος της οπαδικής βίας και οι άδειες εξέδρες

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο