Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνελήφθη για απάτη με εικονικές αγοραπωλησίες οικοπέδων

Αστυνομία

i

© PrtScr

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνελήφθη για απάτη με εικονικές αγοραπωλησίες οικοπέδων

Κώστας Τσιακλής • 11:12 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 14.08.2024

Ένας 55χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνελήφθη την Παρασκευή (16/06) για απάτη με εικονικές αγοραπωλησίες οικοπέδων.

Ένας 55χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνελήφη την Παρασκευή (16/06) για υπόθεση απάτης με αγοραπωλησίες οικοπέδων. Μάλιστα ο συγκεκριμένος είχε καταδικαστεί με κάθειρξη πέντε ετών.

Η σχετική σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (16/06) στη Νέα Μάκρη. Πρόκειται για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Θ.Α., τον οποίο αναζητούσαν οι Αρχές αφού είχε καταδικαστεί στο παρελθόν με κάθειρξη πέντε ετών για απάτη με αγοραπωλησίες οικοπέδων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο δράστης είναι πλέον 55 ετών και στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε ομάδες που διέπρεπαν τη δεκαετία του 90 και ήταν συμπαίκτης με σπουδαίους αθλητές. Η απάτη φαίνεται να είχε στηθεί μαζί με δικηγόρους, συμβολαιογράφους κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 55χρονος είχε τιμωρηθεί στις 13 Ιουλίου του 2021 με κάθειρξη πέντε ετών από το Γ’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αττικής για για το αδίκημα της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και κατά συναυτουργία με όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής πλαστογραφούσε τα συμβολαιογραφικά πληρεξούσια και τα συμβόλαια αγοραπωλησίας μαζί με τους συνεργούς του και μετά πραγματοποιούσαν εικονικές αγοραπωλησίες οικοπέδων με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι φερόμενοι δράστες είχαν κέρδος από αυτή την υπόθεση πάνω από 350.000 ευρώ ενώ για να περάσουν απαρατήρητοι χρησιμοποιούσαν οικόπεδα που ανήκουν σε Έλληνες του εξωτερικού ή σε ανθρώπους που δεν είναι πια στη ζωή. Ο 55χρονος είναι γνωστός στις αρχές αφού τις είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με παρόμοιες υποθέσεις.

Tags: