Γήπεδο - διαμάντι στη Φλόριντα μετατράπηκε σε κέντρο φιλοξενίας εξαιτίας του τυφώνα «Milton»

Το «Tropican Field» στη Φλόριντα ανοίγει τις πύλες του λόγω «Milton»

i

© PS Twitter

Γήπεδο - διαμάντι στη Φλόριντα μετατράπηκε σε κέντρο φιλοξενίας εξαιτίας του τυφώνα «Milton»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:26 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 09.10.2024

Μέσα σε λίγες ώρες ένα από τα ομορφότερα γήπεδα της Φλόριντα μετατράπηκε σε κέντρο φιλοξενίας, για όσους δεχθούν πλήγμα από τον τυφώνα «Milton».

«Tropicana Field». Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο ειδυλλιακό μπαρ στην παραλιακή ή σε κάποιο νησί, αλλά για ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα στη Φλόριντα. Αυτή η έδρα μεταξύ άλλων έχει φιλοξενήσει αγώνες μπέιζμπολ, αμερικανικού ποδοσφαίρου, μπάσκετ και WWE. Την Τετάρτη (9/10) αναμένεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του, αυτή τη φορά λόγω «Milton».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και λίγα 24ωρα, οι Αρχές της αμερικανικής πολιτείας προετοιμάζονται για τον τυφώνα που αναμένεται να φτάσει στo απόγειό του την Τετάρτη και την Πέμπτη (9 & 10/10). Ένα από τα μέρη που αναμένεται να φιλοξενήσουν τους πληγέντες είναι και το γήπεδο - διαμάντι της Φλόριντα, ονόματι «Tropicana Field». Μέσα σε λίγες ώρες, όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο στα social media, ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου γέμισε με ράντζα και είδη πρώτων βοηθειών, για τους πληγέντες του «Milton».

Τι είναι ο τυφώνας «Milton»;

Ο τυφώνας «Milton» είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός τροπικός κυκλώνας - ο ισχυρότερος παγκοσμίως το 2024 - που ξεκίνησε από τον Κόλπο του Μεξικού, με κατεύθυνση την πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ. Πριν από τον τυφώνα, η πολιτεία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Μάλιστα, η αστυνομία προέτρεψε τους ανθρώπους που θα μείνουν να γράψουν το όνομά τους με μαρκαδόρο πάνω στο σώμα, ούτως ώστε να αναγνωριστούν εφόσον βρεθούν νεκροί. Την ίδια ώρα, η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, έκανε έκκληση στους πολίτες να φύγουν από τη Φλόριντα «Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», είπε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται να χτυπήσει τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού , η κοντινή προσέγγιση του ισχυρού τυφώνα ώθησε τους ανθρώπους κοντά στην ακτή να κάνουν προετοιμασίες πριν πλησιάσει η καταιγίδα. .