Mόνο στην Ελλάδα! Η Μάχη Μαραθώνα διαφήμιζε πανηγύρι την ώρα που καιγόταν η περιοχή

Φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Mόνο στην Ελλάδα! Η Μάχη Μαραθώνα διαφήμιζε πανηγύρι την ώρα που καιγόταν η περιοχή

Sportal newsroom 16:26 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 12.08.2024

Μία «made in Greece» ανάρτηση έκανε στο Facebook η Μάχη Μαραθώνα, η οποία διαφήμιζε πανηγύρι την ώρα που η φωτιά κατέστρεφε την περιοχή.

Για μία ακόμα χρονιά η Ελλάδα βιώνει τον εφιάλτη των πυρκαγιών, οι οποίες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) όταν ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βαρνάβα, η οποία βρίσκεται 40 χλμ. μακριά από την Αθήνα.

Μέσα σε ένα 24ωρο η φωτιά αυτή εξελίχθηκε σε πύρινη κόλαση, αφού ουκ ολίγες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής επηρεάστηκαν από το μένος της λαίλαπας. Σταμάτα, Γραμματικό, Βαρνάβας, Πεντέλη και Μαραθώνας μεταξύ άλλων επλήγησαν σοβαρά από τις φλόγες, οι οποίες έκαψαν περιουσίες και δάσος.

Ενώ, λοιπόν, αρκετοί άνθρωποι στην περιοχή βίωναν τον δικό τους εφιάλτη, η Μάχη Μαραθώνα προχώρησε σε μία ανάρτηση... εκτός τόπου και χρόνου. Την ώρα που η φωτιά στην περιοχή κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά της, ο τοπικός σύλλογος αποφάσισε να διαφημίσει στο Facebook το πανηγύρι που θα λάβει χώρα τέλος Αυγούστου.

Δεν μας πιστεύετε; Ιδού η απόδειξη!

Το εν λόγω ποστ, λοιπόν, έγινε το βράδυ της Κυριακής, περίπου στις 22:00 το βράδυ. Την ώρα, δηλαδή, που η φωτιά η οποία ξεκίνησε από τον Βαρνάβα, έπαιρνε κατεύθυνση προς τον Μαραθώνα. Λίγο μετά και συγκεκριμένα στις 22:40 οι πολίτες της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους έλεγε να απομακρυνθούν προς τη Νέα Μάκρη.

Παρόλα αυτά, η ανάρτηση παρέμεινε δημοσιευμένη στο Facebook! Η Μάχη Μαραθώνα, παρά τη φωτιά στην περιοχή, καλούσε όσους ήθελαν να παραβρεθούν στο τοπικό πανηγύρι, το οποίο θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο.

Bέβαια, αρκεί κάποιος να γυρίσει τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στον περασμένο Ιούνιο, για να καταλάβει το μεγαλείο αυτής της χώρας, Εκεί όπου στη Ζάκυνθο ο κόσμος συνέχισε να διασκεδάζει σε τοπικό πανηγύρι, την ώρα που η φωτιά σε δάσος έκαιγε ακριβώς από πίσω τους. Το ακόμα καλύτερο; Όσο οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη με τα μέτωπα, ο τραγουδιστής αποφάσισε να ερμηνεύσει το τραγούδι «Δώσε μου φωτιά»

Αυτά μόνο στην Ελλάδα!