Κόλαση σε Νέα και Παλαιά Πεντέλη, καμένα σπίτια στο Πάτημα Βριλησσίων και αναζωπυρώσεις σε Γραμματικό - Μαραθώνα

Φωτ. IMAGO

Κόλαση σε Νέα και Παλαιά Πεντέλη, καμένα σπίτια στο Πάτημα Βριλησσίων και αναζωπυρώσεις σε Γραμματικό - Μαραθώνα

Sportal newsroom 16:39 - 12.08.2024

Ασταμάτητη είναι η φωτιά η οποία καίει τη Νέα και την Παλαιά Πεντέλη. Καμένα σπίτια στο Πάτημα Βριλησσίων και αναζωπυρώσεις σε Γραμματικό - Μαραθώνα.

Δραματικές ώρες βιώνουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, που βλέπουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς, που είναι δύσκολο για την ώρα να ελεγχθεί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη με τις λυσσασμένες φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους των 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 40 αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν σφόδρα τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα εκκένωσης από Σουφάνι Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη, ενώ σε Νταού και Διώνη οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια, απειλώντας τα. Στη συνέχεια, εστάλη μήνυμα 112 στην περιοχή Ερυθρός Νέα Μάκρη για εκκένωση προς Ραφήνα και λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη Νέα Πεντέλη για εκκένωση προς Χαλάνδρι. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το 112 ήχησε για εκκένωση Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων προς Χαλάνδρι και Βριλήσσια. Λίγο μετά τις 3 εστάλη 112 για εκκένωση της περιοχής Κρασά Άνω Βριλησσίων για κεντρικά Βριλήσσια και Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι, οι γραμμές άμυνας έχουν μετατοπιστεί κυρίως προς τα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στις περιοχές, από Γραμματικό προς Μαραθώνα καθώς και μετά τη λίμνη του Μαραθώνα, αλλά και στην νοτιοανατολική πλευρά της πυρκαγιάς από Πεντέλη προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414, όπου η πυρκαγιά παρουσιάζει μεγάλη δυναμική.

Πηγή: Newsit