«Σκοτείνιασε» ο Αττικός ουρανός, αποπνικτική ατμόσφαιρα - Καίγονται σπίτια στον Βαρνάβα (vids)

«Σκοτείνιασε» ο Αττικός ουρανός, αποπνικτική ατμόσφαιρα - Καίγονται σπίτια στον Βαρνάβα (vids)

Sportal newsroom 17:08 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 11.08.2024

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8/24) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι φλόγες από την πρώτη στιγμή καίνε δίπλα σε οικισμό και για το λόγο αυτό η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Φωτιά ξέσπασε στο Βαρνάβα Αττικής, στο Δήμο Μαραθώνα το μεσημέρι της Κυριακής, όπως και στα Μέγαρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Νέο Μάζι, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν οι βόρειοι άνεμοι επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Η φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής, στο Δήμο Μαραθώνα, το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) έχει ενεργοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Λίγο μετά τις 16.00 προειδοποιητικό μήνυμα ώστε οι κάτοικοι να μείνουν σε ετοιμότητα έστειλε το 112.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τις εικόνες που μετέδωσε, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα παραδόθηκε στις φλόγες το πρώτο σπίτι:

Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 68 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Τις επόμενες ώρες θα συνεχιστούν οι ισχυροί βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ με ριπές πάνω από 7 μποφόρ. Η ένταση των ανέμων δεν θα υποχωρήσουν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες με την πρόγνωση να αναφέρει ένταση μεγέθους 5 με 6 μποφόρ.

Με πληροφορίες από το newsit.gr