Δύο νεκροί στη Μαγνησία από την πυρκαγιά!

Δύο νεκροί στη Μαγνησία από την πυρκαγιά!

Sportal newsroom 20:10 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 14.08.2024

Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον οικισμό Χοροστάσι, στον Αλμυρό Βόλου, όπου έχει ξεσπάει δυνατή φωτιά, ενώ ο τη ζωή του έχασε και 45χρονος κτηνοτρόφος στο Βελεστίνο.

Το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) βρέθηκε νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στον οικισμό Χοροστάσι, στον Αλμυρό Βόλου, σε τροχόσπιτο όπου διέμενε με τον σύζυγό της, σε περιοχή που παραδόθηκε στη φωτιά.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτο, ενώ νωρίτερα στην περιοχή είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση. Όσον αφορά τον σύζυγο της, μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε τροχόσπιτο, στο Χοροστάσι, ενώ νωρίτερα είχε ζητηθεί να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή.

Μάλιστα, απανθρακωμένος βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά και ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εδώ και περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερρών στη Μαγνησία. Ο 45χρονος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση και για άλλα τρία περιστατικά. Για έναν εγκαυματία και δύο παιδιά στον Αλμυρό.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της μεγάλης φωτιάς στο Βελεστίνο, κάλεσε πολίτες και τηλεοπτικά συνεργεία, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ, να απομακρυνθούν από το σημείο. «Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, καίγεται ο κόσμος, περιουσίες. Αλλά εδώ απομακρυνθείτε, έχει δεξαμενές προπανίου και είναι στα 20 μέτρα η φωτιά, προσπαθούμε να την σβήσουμε. Φύγετε μην γίνει καμία μεγάλη ζημιά, να σωθεί ο κόσμος».

Την ίδια ώρα επικρατεί αγωνία για 45χρονο κτηνοτρόφο που αγνοείται στον Αγιο Γεώργιο Φερρών. Μόλις ξέσπασε η φωτιά πήγε στο μαντρί του και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας μαίνεται επικίνδυνα. Μήνυμα 112 εστάλη μετά τις 17:30 στους κατοίκους των περιοχών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου για να εκκενώσουν προς Βόλο.

Tags: