Ο ΑΟ Ξυλοκάστρου ακύρωσε όλες τις προπονήσεις του λόγω φωτιάς

Η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο ΑΟ Ξυλοκάστρου ακύρωσε όλες τις προπονήσεις του λόγω φωτιάς

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:36 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 30.09.2024

Την απόφαση να ακυρώσει όλες του τις προπονήσεις πήρε ο ΑΟ Ξυλοκάστρου, με αφορμή την πυρκαγιά που πλήττει την περιοχή.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο συνεχίζει να πλήττει την περιοχή και να καίει μεγάλη δασική έκταση. Με αφορμή, λοιπόν, τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή, ο ΑΟ Ξυλοκάστρου αποφάσισε να ακυρώσει τις προπονήσεις του και να εκφράσει παράλληλα τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Ακυρώνονται σήμερα όλες οι προπονήσεις λόγω των δυσμενών συνθηκών. Μετά τα γεγονότα της πυρκαγιάς κρίνουμε απαραίτητο να συνταχθούμε με τις υποδείξεις του δήμου μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων» ανέφερε συγκεκριμένα ο σύλλογος.

Αξίζει να σημειωθεί πως κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη (1/10) - όπως και τη Δευτέρα - όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην Κορινθία. Σύμφωνα με τον Δήμο, η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά.

Δύο νεκροί από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Το μένος της πυρκαγιάς κόστισε και δύο ανθρώπινες ζωές. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών έχασαν τη ζωή τους, όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο. Αμφότεροι προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους, θέλοντας να τον βοηθήσουν να απεγκλωβιστεί.

«Δεν υπήρχε καμία οργάνωση και κανείς δεν τους έψαχνε. Τους περικύκλωσε η φωτιά. Το πυροσβεστικό έφυγε και τους είπαν να απομακρυνθούν αλλά αποφάσισαν να μείνουν. Δεν υπάρχει υποδομή σε αυτή τη χώρα για να το κάνεις αυτό και πας σαν το σκυλί στ` αμπέλι. Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα το 2024, από χθες το βράδυ έχω μιλήσει με τα πιο υψηλά πρόσωπα, αλλά κανένας δεν βοήθησε για τίποτα.

Οι πιο χαμηλοί βοήθησαν. Ναι, ο στρατός ήρθε, ναι η πυροσβεστική ήρθε ναι ήρθαν και κάποια ελικόπτερα… και καθόντουσαν στον δρόμο. Η φωτιά δεν ήταν στην παλιά Εθνική Οδό. Να κινητοποιηθεί κάτι, η ΕΜΑΚ, δεν ξέρω τι… δεν είχαν χαθεί δύο ζώα, είχαν χαθεί δύο άνθρωποι. Του άλλου παιδιού η γυναίκα θα γεννήσει σε 20 μέρες… Στα παιδιά μας τι κόσμο θα παραδώσουμε; Τι ακριβώς ψηφίζουμε;», ανέφερε η αδερφή ενός εκ των θυμάτων.