Φωτιά σε βαγόνι του Ηλεκτρικού: «Δεν έγινε καμία αναγγελία, μόνοι μας ανοίξαμε τις πόρτες» (vid)

Φωτιά σε βαγόνι του Ηλεκτρικού: «Δεν έγινε καμία αναγγελία, μόνοι μας ανοίξαμε τις πόρτες» (vid)

19:59 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:59 - 25.09.2024

Επιβάτες του συρμού του Ηλεκτρικού που πήρε φωτιά μίλησε για όσα έζησε τονίζοντας πως κανείς από τον ΗΣΑΠ δεν τους ενημέρωσε για την φωτιά...

Σοκάρουν τα όσα αναφέρει επιβάτης του συρμού του Ηλεκτρικού που το μεσημέρι της Τετάρτης πήρε φωτιά μεταξύ των σταθμών «Ειρήνη» και «Νερατζιώτισσα».

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, κανείς δεν βοήθησε τους επιβάτες από τον ΗΣΑΠ και μόνοι τους άνοιξαν τις πόρτες, αφού είδαν πρώτα ανθρώπους από άλλα βαγόνια στις γραμμές και ρώτησαν τι συμβαίνει.

Από την πλευρά της η ΣΤΑΣΥ, σε ανακοίνωσή της τόνισε πως ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε άμεσα τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό.

Αναλυτικά η μαρτυρία επιβάτη στο «Live News»: «Περίπου στις 4.30 σταμάτησε ο συρμός μετά την Νερατζιώτισσα και πριν την Ειρήνη. Είδαμε μετά από λίγη ώρα από τα παράθυρα κάποιους να περπατάνε προς τον σταθμό της Ειρήνης. Ρωτήσαμε τι έχει συμβεί και μας είπαν ότι έχει πάρει φωτιά ένα βαγόνι πίσω. Τότε αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πώς θα βγούμε, γιατί μέχρι τότε δεν μας είχε πει κάποιος κάτι. Κάποιοι επιβάτες μας είπαν να ανοίξουμε εμείς τις πόρτες, γιατί δεν ανοίγουν αυτόματα».