Ανοιχτά τα γήπεδα Άνοιξης και Παλλήνης για τα πυρόπληκτα ζώα

Φωτ. IMAGO

Ανοιχτά τα γήπεδα Άνοιξης και Παλλήνης για τα πυρόπληκτα ζώα

Sportal newsroom 19:24 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 12.08.2024

Τα γήπεδα Άνοιξης και Παλλήνης άνοιξαν τις πύλες τους προκειμένου να φιλοξενήσουν ζώα που έχουν σωθεί από τη φωτιά της Ανατολικής Αττικής.

Η φωτιά που πλήττει την Ανατολική Αττική δεν έχει σταματημό, με τα μέτωπα να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Η πυρκαγιά έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, με τις δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν τη λαίλαπα σε Βριλήσσια, Διόνυσο και άλλες πολλές περιοχές.

Η συνδρομή εθελοντών τεράστια και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οι φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες βοηθούν στο να σωθούν τα πυρόπληκτα ζώα. Ανάμεσα στα σημεία που φιλοξενούνται τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα είναι και τα γήπεδα Άνοιξης και Παλλήνης, όπως έκανε γνωστό η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

«Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και έχει φτάσει στην περιοχή του Χαλανδρίου, της Πεντέλης και των Βριλησσίων, υπάρχει αναζωπύρωση στον Διόνυσο και μαίνεται η φωτιά στη Νέα Μάκρη. Τονίζουμε ξανά τη σημασία της έγκαιρης εκκένωσης ανθρώπων και ζώων. Είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και ανέφικτο να διασωθούν τα ζώα εφόσον έχει πλησιάσει ή περικυκλώσει η φωτιά. Λειτουργούμε ως συντονιστικό κέντρο καθόλο το 24ωρο και μπορείτε να μας καλείτε στις γραμμές 2131361085 και 2131361033 για ζώα σε ανάγκη, δεσποζόμενα ή αδέσποτα.

Οι δομές στις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε πυρόπληκτα ζώα:

- Στο ΠΑΛΑΙ του Δήμου Γαλατσίου όπου έχει στήσει δομή ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice

- Στο Δημαρχείο Γραμματικού και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

- Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Άνοιξης (Λυκαβηττού 37) του Δήμου Διονύσου

- Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Δήμου Παλλήνης

Η συνεισφορά των εθελοντών και η συνεργασία όλων είναι καθοριστική για τη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ζώων».