Η ΕΠΟ συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

ΕΠΟ

i

© Intime

Η ΕΠΟ συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Sportal newsroom 18:32 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 12.08.2024

Με άμεσες ενέργειες του προέδρου της, Μάκη Γκαγκάτση, η ΕΠΟ συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη ανάγκης για τους πυρόπληκτους από τη φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Ασταμάτητη είναι η φωτιά στην Ανατολική Αττική, με τις φλόγες να καίνε για δεύτερη μέρα το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας. Η ΕΠΟ αποφάσισε να αναλάβει δράση και να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πυρόπληκτους.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με άμεσες ενέργειες του πρόεδρου της Μάκη Γκαγκάτση, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των περιοχών της Αττικής που πλήττονται από τις μαινόμενες πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ προβαίνει στην αγορά εμφιαλωμένων νερών, φαρμακευτικού υλικού και τροφίμων μακράς διαρκείας, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την υπόδειξη συγκεκριμένων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους. Η αποστολή του υλικού θα γίνει σε άμεσο χρόνο και σε συνεννόηση και συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές.

Ταυτόχρονα, από την Ομοσπονδία υπήρξε επικοινωνία με τους προέδρους των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων των πληγεισών περιοχών, εκπέμποντας μήνυμα αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξής τους. Ενώπιον μιας ανεξέλεγκτης καταστροφής, με επιλογές ουσίας, η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι ο αθλητισμός πρεσβεύει υψηλές ανθρώπινες αξίες.

Θερμές ευχαριστίες στη συνεργαζόμενη εταιρεία medicine, που θα συμπράξει και θα συνδράμει στην εξασφάλιση και αποστολή των ειδών πρώτης ανάγκης», αναφέρει η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της

«Κόλαση» δίχως... τέλος: Κάηκε ολοσχερώς και το κλειστό της Πεντέλης

Η Αττική είναι στο έλεος της πυρκαγιάς. Η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Κυριακής, από τον Βαρνάβα, μαίνεται για τα καλά, έχοντας προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε Μαραθώνα, Πεντέλη και όχι μόνο.

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, μέσα από ρεπορτάζ του ALPHA, το κλειστό γυμναστήριο Πεντέλης, ένα από τα πιο σύγχρονα της Αττικής, παραδόθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς, με τα σωστικά συνεργεία να μην μπορούν να περιορίσουν μια κατάσταση που μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτη, όχι μόνο στην Πεντέλη, αλλά και σε αρκετές περιοχές γύρω από αυτή.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν κάνει το έργο της πυροσβεστικής ακόμα πιο δύσκολο, μιας και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν ακόμα πιο δυνατή τη φωτιά, η οποία έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμά της, δημιουργώντας τεράστιες ζημιές σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που προϊδεάζει για μια (ακόμα) εφιαλτική βραδιά στην Αττική.