Αναβολή στο Μακάμπι Χάιφα - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ λόγω των βομβαρδισμών στο Λίβανο

Oι βομβαρδισμοί στον Λίβανο και οι παίκτες της Μπεϊτάρ

i

© Imago

Αναβολή στο Μακάμπι Χάιφα - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ λόγω των βομβαρδισμών στο Λίβανο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:26 - 23.09.2024

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μακάμπι Χάιφα και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για την Ligat HaAl πήρε αναβολή, με αφορμή τους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο από το Ισραήλ.

Τη ζωή τους έχουν χάσει εκατοντάδες πολίτες στον νότιο Λίβανο και αφορμή στέκονται οι επιθέσεις του Ισραήλ, με τον στρατό της χώρας να εξαπολύει βομβαρδισμούς σε ουκ ολίγους στόχους. Όπως είναι αναμενόμενο, τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή επηρέασαν και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Ligat HaAl, η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μακάμπι Χάιφα και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ πήρε αναβολή και θα διεξαχθεί την 1η του Οκτώβρη. Η εν λόγω αναμέτρηση ήταν σημαντική για τις δύο ομάδες, αφού αφορούσε τις κορυφαίες θέσεις τις λίγκας. Βεβαίως, η εν λόγω αναμέτρηση δεν είναι η μόνη που αναβάλλεται.

Ειδικότερα, με απόφαση της διοργανώτριας αρχής του ποδοσφαίρου της χώρας ήταν να αλλάξουν ημερομηνία όλοι οι αγώνες από τη Χάιφα και πάνω, όλα τα παιχνίδια του κυπέλλου που έχουν προγραμματιστεί για μεσοβδόμαδα (Τετάρτη 24/9), καθώς και όλα τα ματς των χαμηλότερων κατηγοριών που αναμένονταν να διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας, επίσης, εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας για όλους τους συλλόγους του βορρά..

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά στον Λίβανο, αφού η πρώτη αγωνιστική της Premier League διεξήχθη κανονικά. Βέβαια, οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου στη χώρα σκέφτονται την αναβολή των υπολοίπων αναμετρήσεων, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μάλιστα, μέσα από αυτούς τους αγώνες στον Λίβανο, οι φίλαθλοι εξέφρασαν τις αντι-ισραηλινές τους πεποιθήσεις. Συγκεκριμένα, σε ουκ ολίγα γήπεδα αναρτήθηκαν πανό που υποστήριζαν τα θύματα από τις επιδρομές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Θυμίζουμε πως στις 23 Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ πραγματοποίησε πάνω από 300 χτυπήματα στην πιο θανατηφόρα επίθεσή του στον Λίβανο από το 2006. Αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν τουλάχιστον 274 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 1.024. Ανάμεσα σε όσους επλήγησαν ήταν παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Μάλιστα, μέσα στη μέρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνέστησε στους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από τους στόχους του στρατού. λέγοντας πως ο πόλεμος είναι με τη Χέζμπολαχ.