Σοκ στον Λίβανο! Ανήλικος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του από τα πυρά των Ισραηλινών

Ο Μοχάμεντ Κανζ που έχασε τη ζωή του από τις επιθέσεις του Ισραήλ

i

© Instagram

Σοκ στον Λίβανο! Ανήλικος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του από τα πυρά των Ισραηλινών

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:40 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:54 - 23.09.2024

Οι χιλιάδες βομβαρδισμοί στον νότιο Λίβανο είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Τανταμόν Σουρ.

Από το κακό στο χειρότερο οδηγούνται τα πράγματα στη Μέση Ανατολή, εκεί όπου στο Λίβανο εκατοντάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Αφορμή στέκονται οι πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ τη Δευτέρα, θέλοντας να πλήξει τη Χέζμπολαχ.

Ανάμεσα στα θύματα φαίνεται πως βρίσκεται και ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ο οποίος πέθανε από τα πυραυλικά χτυπήματα. Ο λόγος για τον ανήλικο παίκτη της Τανταμόν Σουρ, Μοχάμεντ Κανζ, που πέθανε από τους βομβαρδισμούς του πυραυλικού στρατού. Ο ίδιος αγωνιζόταν στις ακαδημίες του συλλόγου και είχε δώσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του, παρόλα αυτά το νήμα της ζωής του κόπηκε νωρίς.

«Η Τανταμόν Σουρ θρηνεί για τον πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή, Μοχάμεντ Κανζ, ο οποίος καταγόταν από την Τεφάτα. Ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων πράξεων στον Νότιο Λίβανο. Συγχαρητήρια για τα όσα κατάφερες Μοχάμεντ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ομάδα.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ πραγματοποίησε πάνω από 300 χτυπήματα στην πιο θανατηφόρα επίθεσή του στον Λίβανο από το 2006. Αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν τουλάχιστον 274 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 1.024. Ανάμεσα σε όσους επλήγησαν ήταν παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Ζητά την απομάκρυνση των Λιβανέζων ο Νετανιάχου

Λίγες ώρες μετά τη μαζική επίθεση, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνέστησε στους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από τους στόχους του στρατού. Ο ίδιος τόνισε παράλληλα πως ο πόλεμος αφορά τη Χέζμπολαχ και όχι τους πολίτες της χώρας.

«Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας. Ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με εσάς, είναι με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στο καθιστικό σας και πυραύλους στο γκαράζ σας. Αυτές οι ρουκέτες και οι πύραυλοι στοχεύουν απευθείας τις πόλεις μας, τους πολίτες μας. Για να προστατεύσουμε τον λαό μας απέναντι στα πλήγματα της Χεζμπολάχ, πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτά τα όπλα», είπε ο Νετανιάχου.