Τέσσερις νεκροί στην Κολομβία μετά την λήξη του τελικού του Κόπα Αμέρικα

Τέσσερις νεκροί στην Κολομβία μετά την λήξη του τελικού του Κόπα Αμέρικα

Sportal newsroom 00:05 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 16.07.2024

Η αστυνομία παραδέχθηκε ότι υπήρχαν θανατηφόρα κρούσματα από καυγάδες που ξέσπασαν στην Μπογκοτά μετά την ήττα από την Αργεντινή.

Η αστυνομία της Κολομβίας ανέφερε ότι τέσσερις θάνατοι σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπογκοτά, μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα που η Αργεντινή κέρδισε με 1-0 στο Μαϊάμι. Τις πληροφορίες διέδωσε ο στρατηγός Nicolás Zapata Restrepo, διευθυντής της Εθνικής Αστυνομίας.

Και υποστήριξε ότι έγιναν συλλήψεις για αυτά τα εγκλήματα. «Μιλάμε για περίπου 25 συλλήψεις που σχετίζονται με καυγάδες στην Μπογκοτά επισημαίνουμε τις συλλήψεις που έγιναν επειδή συνέβησαν τέσσερις ανθρωποκτονίες νωρίς το πρωί», δήλωσε ο Zapata Restrepo.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές, υπήρξαν 9.865 κλήσεις στο τηλέφωνο 123 για καταγγελία περιστατικών και ξέσπασαν 1.322 συμπλοκές, όλοι στους δρόμους. Κατασχέθηκαν τρία πυροβόλα όπλα και 118 αιχμηρά αντικείμενα.

Στην Κολομβία υπήρχαν τεράστιες προσδοκίες για τον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Οι δρόμοι ήταν γεμάτο την ημέρα του μεγάλου τελικού με υποστηρικτές της Κολομβίας να φωνάζουν από νωρίς.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο υπήρχαν πάνω από 800 γιγαντοοθόνες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό. Ως εκ τούτου, η απογοήτευση μετά την ήττα ήταν έντονη.