Κροατική Ομοσπονδία: «Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του εκλιπόντος»

Κροατική Ομοσπονδία: «Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος»

Sportal newsroom 13:11 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 14.08.2024

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του οπαδού της ΑΕΚ έστειλε η κροατική ομοσπονδία, ενώ καταδίκασε τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν μέρος το βράδυ της Δευτέρας.

Η Κροατική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου με μία ανακοίνωσή της έστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος οπαδού της ΑΕΚ μετά τα θλιβερά επεισόδια που έγινα το βράδυ της Δευτέρας έξω από την «OPAP Arena»

Ακόμα στην ανακοίνωσή της καταδικάζει τα όσα συνέβησαν, ενώ τονίζει πως παρακολουθεί στενά μαζί με την UEFA αυτά που εξελίσσονται αυτές τις ώρες στην Αθήνα. Τέλος τόνισε πως οι χούλιγκαν της Ντιναμό χαλάνε τη φήμη της Κροατίας και της πόλης του Ζάγκρεμπ, αλλά και της ίδιας της ομάδας.   

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κροατικής ομοσπονδίας: 

«Σύγκρουση με μοιραίες συνέπειες σημειώθηκε το βράδυ Δευτέρας προς Τρίτη στην Αθήνα μεταξύ μελών των οπαδικών ομάδων της Ντιναμό και της ΑΕΚ.

Η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Αθήνα όπου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες, σκοτώθηκε ένας Έλληνας υπήκοος, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά αρκετοί άλλοι οπαδοί. Μετά από βίαιες συγκρούσεις, συνελήφθησαν πολλά άτομα.

Η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει κατηγορηματικά αυτού του είδους τη βία και εκφράζει τη βαθιά λύπη της για αυτό το περιστατικό στο οποίο συμμετείχαν Κροάτες πολίτες. Δυστυχώς λόγω των χούλιγκαν χάθηκε (τουλάχιστον) μία ανθρώπινη ζωή και η ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Έλληνα πολίτη.

Οι χούλιγκαν προκάλεσαν σημαντική ζημιά στη φήμη της Κροατίας, της πόλης του Ζάγκρεμπ και της Ντιναμό, καθώς και όλων των φιλάθλων στην Κροατία που υποστηρίζουν τους συλλόγους τους με τον κατάλληλο τρόπο.

Ασύλληπτο: Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε 48 ώρες πριν για την άφιξη των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Ελλάδα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13:10 - 08.08.2023

Ασύλληπτο: Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε 48 ώρες πριν για την άφιξη των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Ελλάδα

Το newsit.gr προχώρησε σε μια απίστευτη αποκάλυψη λίγες ώρες μετά την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, καθώς όπως φαίνεται οι αρχές γνώριζαν για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους αγώνες ΑΕΚ - Ντίναμο και ΠΑΟΚ - Χάιντουκ, η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμμετείχε στην επικοινωνία της αστυνομίας με την UEFA. Η UEFA πήρε την απόφαση να διεξαχθούν οι προαναφερθέντες αγώνες χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων φιλάθλων λόγω του κινδύνου συγκρούσεων. Επιπλέον, η κροατική ομοσπονδία δεν έχει δικαιοδοσία ή μηχανισμούς για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Η ομοσπονδία θα παραμείνει σε στενή επικοινωνία με την UEFA και την Ντίναμο για τα γεγονότα στην Αθήνα».