Σοκ στο Καμερούν: Έφυγε από τη ζωή ο 38χρονος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Λαντρί Νγκουέμο

Λαντρί Νγκουέμο

i

© AS Saint-Étienne

Σοκ στο Καμερούν: Έφυγε από τη ζωή ο 38χρονος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Λαντρί Νγκουέμο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:30 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 28.06.2024

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Καμερούν αλλά και ο κόσμος του ποδοσφαίρου...

Το απόλυτο σοκ έχει προκαλέσει στο Καμερούν κι όχι μόνο ο θάνατος του Λαντρί Νγκουέμο. Ο 38χρονος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην αφρικανική χώρα, σκορπίζοντας θλίψη.

Την τραγική είδηση μετέδωσε η FECAFOOT, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Καμερούν μόλις πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα του θανάτου του πρώην μέσου της εθνικής, Λαντρί Νγκουέμο, σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Νγκουέμο, ο οποίος ήταν βασικός παίκτης της εθνικής ομάδας του Καμερούν από το 2006 έως το 2014 και πρώην παίκτης της Μπορντό, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας για τη συνεισφορά του στο ποδόσφαιρο.

Η FECAFOOT εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, τους φίλους του και ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Ο πρώην διεθνής παίκτης μέτρησε συνολικά 43 συμμετοχές με τη φανέλα της Σέλτικ υπό τις οδηγίες των Τόνι Μομπρέι και Νικ Λένον στη διάρκεια της σεζόν 2009/2010, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο του στον αγώνα προκριματικών του Champions League απέναντι στη Ντιναμό Μόσχας.

Αυτή η θλιβερή είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη από την ομάδα της Σκωτίας, η οποία απέτισε φόρο τιμής για τον πρώην παίκτη της στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Όλοι στη Σέλτικ είναι σοκαρισμένοι και λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του Λαντρί Νγκουέμο σε τόσο νεαρή ηλικία των 38 ετών. Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων στη Σέλτικ είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Λαντρί σε αυτή τη θλιβερή στιγμή».

Ο ίδιος είχε περάσει μία σεζόν ως δανεικός στη Σέλτικ, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στη γαλλική Νανσί και πέρασε από ομάδες της Τουρκίας και της Νορβηγίας.