Ανείπωτη τραγωδία με 12 νεκρούς στη Μαδαγασκάρη

Ανείπωτη τραγωδία με 12 νεκρούς στη Μαδαγασκάρη

Sportal newsroom 23:20 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 14.08.2024

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στη Μαδαγασκάρη, με 12 ανθρώπους να ποδοπατούνται και να χάνουν τη ζωή τους, κατά την είσοδο τους στο στάδιο Μπαρέα στο Ανταναναρίβο.

Μία ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, γράφτηκε την Παρασκευή (25/08), όταν 12 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στη Μαδαγασκάρη κατά την είσοδο τους στο εθνικό στάδιο Μπαρέα στο Ανταναναρίβο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Κριστιάν Ντσάι υπάρχουν και 80 τραυματίες. «Είμαστε σχεδόν 50.000 άνθρωποι μέσα σε αυτό το στάδιο» δήλωσε σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο. «Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε καθώς άνθρωποι ποδοπατήθηκαν. Υπήρχαν τραυματίες και νεκροί στην είσοδο», συνέχισε.

Το τραγικό αυτό συμβάν, έγινε στο εθνικό στάδιο Μπαρέα, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των 11ων αγώνων των νησιών του Ινδικού Ωκεανού.

Οι αθλητικοί Αγώνες των νησιών του Ινδικού Ωκεανού πραγματοποιούνται φέτος στη Μαδαγασκάρη έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετικά νησιά του νοτιοδυτικού Ινδικού Ωκεανού εδώ και περίπου σαράντα χρόνια. Η προηγούμενη διοργάνωση έγινε στον Μαυρίκιο.