Στο δικαστήριο για τον Εμιλιάνο Σάλα Κάρντιφ και Ναντ – Ζητούν 100 εκατ. ευρώ αποζημίωση οι Βρετανοί

Στο δικαστήριο για τον Εμιλιάνο Σάλα Κάρντιφ και Ναντ – Ζητούν 100 εκατ. ευρώ αποζημίωση οι Βρετανοί

Γιώργος Σακελλαρίου 10:48 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Στο δικαστήριο της Ναντ θα βρεθούν η τοπική γαλλική ομάδα και η Κάρντιφ για την υπόθεση του αδικοχαμένου Εμιλιάνο Σάλα.

Η Κάρντιφ Σίτι και η Ναντ θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα για μια πρώτη ακρόαση ενώπιον του εμπορικού δικαστηρίου της Ναντ, όπου ο βρετανικός σύλλογος σκοπεύει να διεκδικήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση μετά τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα το 2019.

Η ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για νωρίς το απόγευμα, θα επιτρέψει να συζητηθούν οι θέσεις των δύο πλευρών και να καθοριστεί ένα διαδικαστικό χρονοδιάγραμμα.

Η κλασική αντιμετώπιση μιας διαφοράς ενώπιον του εμπορικού δικαστηρίου διαρκεί γενικά 12 έως 18 μήνες «αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε για μια προθεσμία», διευκρίνισαν οι δικηγόροι της Ναντ Ζερόμ Μαρσοντόν και Λουίς Μαρί Αμπσίλ της εταιρίας Reinhart Marville Τόρε.

«Η Κάρντιφ ακολουθεί μια πολύ επιθετική και πολύ πολεμική στρατηγική ενάντια στη Ναντ από τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα και ήταν σκληροπυρηνική σε όλες τις διαδικασίες της», αναφέρουν οι τελευταίοι, υπενθυμίζοντας ότι η θέση των Ουαλών έχει ήδη «απορριφθεί από τη FIFA πριν αποτύχει ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) και του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου» .

Ο Αργεντινός παίκτης Εμιλιάνο Σάλα σε ηλικία 28 ετών, πέθανε τον Ιανουάριο του 2019 σε αεροπορικό δυστύχημα πάνω από τη Μάγχη, ενώ ερχόταν στη νέα του ομάδα, την Κάρντιφ, στην οποία είχε πουληθεί από τη Ναντ. «Η πολύ μεγάλη φαντασία της Κάρντιφ έχει επικυρωθεί συστηματικά από τα δικαστήρια και θα φέρουμε όλα τα νομικά και πραγματικά στοιχεία για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσαν οι δικηγόροι.

Διευκρίνισαν ακόμα ότι η Κάρντιφ δεν έχει ακόμη πληρώσει στη Ναντ το πλήρες ποσό της μεταγραφής του Αργεντινού παίκτη, το οποίο ανήλθε στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο σύλλογος είχε πληρώσει μόνο το ένα τρίτο αυτού του ποσού, δηλαδή 6 εκατ.

Σύμφωνα με τη L'Equipe που αποκάλυψε τις πληροφορίες στις 15 Μαΐου, ο ουαλικός σύλλογος διεκδικεί στα δικαστήρια επιπλέον 10 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν «στην αποζημίωση της πρώτης δόσης με τόκο» της μεταγραφής του Εμιλιάνο Σάλα». Ζητάει επίσης να υποχρεωθεί ο σύλλογος της Ναντ να καταβάλει δύο εκατ. ευρώ για τη «ζημία φήμης που υπέστη» η Κάρντιφ σε αυτή την υπόθεση.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της Ναντ σκοπεύουν να ζητήσουν αποζημίωση «για τη ζημία που προκάλεσαν αυτές οι καταχρηστικές διαδικασίες στη Ναντ εδώ και τέσσερα χρόνια».