H «πτώση» της Microsoft προκάλεσε πρόβλημα και στα σπορ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, F1 κλπ επηρεάστηκαν από τη ζημιά

Φωτ. IMAGO

H «πτώση» της Microsoft προκάλεσε πρόβλημα και στα σπορ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, F1 κλπ επηρεάστηκαν από τη ζημιά

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:35 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 19.07.2024

Με πολλά προβλήματα και στον χώρο του αθλητισμού συνοδεύτηκε η «πτώση» της Microsoft. Μεγάλες ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επηρεάστηκαν από το ζήτημα.

Το πρωί της Παρασκευής (19/7), μία ελαττωματική ενημέρωση του λογισμικού κυβερνοασφάλειας από την εταιρεία CrowdStrike, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα συστήματα της Microsoft προκαλώντας ένα ντόμινο προβλημάτων σε τράπεζες, αεροδρόμια και μεγάλες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, στις οθόνες των υπολογιστών εμφανίστηκε η λεγόμενε «μπλε οθόνη του θανάτου», η οποία ανάγκασε τα συστήματα να διακόψουν τη λειτουργία τους. Άμεσα προκλήθηκε πανικός και όλοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Microsoft, η οποία εξήγησε πως δεν ήταν δικό της πρόβλημα. Ανάμεσα στους τομείς που επηρεάστηκαν ήταν και τα σπορ, αφού αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα των Windows.

Σε πρώτο χρόνο, ουκ ολίγες ομάδες ποδοσφαίρου αντιμετώπισαν τεχνικό πρόβλημα, με πιο γνωστή εξ αυτών τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετώπισαν ζήτημα στην πώληση εισιτηρίων και ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση στην οποία απολογούνταν στους φιλάθλους.

«Η σημερινή κυκλοφορία των εισιτηρίων αναβλήθηκε για τις 10 το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου. Αυτό οφείλεται σε συνεχιζόμενα τεχνικά ζητήματα που προκαλούνται από μια παγκόσμια διακοπή λειτουργίας των διακομιστών της Microsoft. Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία προκληθεί», ανέφερε σε αυτή.

Βεβαίως το ποδόσφαιρο δεν ήταν το μόνο που επηρεάστηκε, αφού η μπάλα πήρε και άλλους τομείς του αθλητισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνος της F1, με την ομάδα της Mercedes να προσπαθεί να διορθώσει προβλήματα πριν από τις προπονήσεις για το GP της Ουγγαρίας.

Σημειωτέον, η CrowdStrike και η Mercedes συνεργάζονται από το 2019 και ως μέρος της συμφωνίας η  πρώτη παρέχει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας στη δεύτερη, ενώ η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία φέρει το logo της εταιρείας στο μονοθέσιο της.

Aξίζει, δε, να σημειωθεί πως η «πτώση» της Microsoft συνοδεύτηκε και από τηλεοπτικό «μπλακάουτ», με το Sky Sports να μην καταφέρνει ποτέ να μεταδώσει στο 100% τα δοκιμαστικά της F1. Ειδικότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο δεν μπόρεσε να παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής πλάνων στους χρήστες, αποδίδοντας το πρόβλημα στη Microsoft και την δυσλειτουργία των λειτουργικών της συστημάτων.