Μπαλάσκας: «Η κρατική ασφάλεια είχε ενημερωθεί από τα σύνορα για την αυτοκινητοπομπή» (vid)

Μπαλάσκας: «Η κρατική ασφάλεια είχε ενημερωθεί από τα σύνορα για την αυτοκινητοπομπή» (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:25 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

O ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για την επίθεση Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που τραγικό απολογισμό είχε έναν νεκρό οπαδό της ΑΕΚ και τραυματίες.

Παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία ενόψει του αποψινού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο «OPAP Arena», περισσότεροι από 150 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη. Ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί γιατί δεν έγινε «μπλοκάζ» στην φάλαγγα των οπαδών που κατέβηκαν από την Κροατία και διέσχισαν όλη τη χώρα μέχρι να βρεθούν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

«Διετάχθη σε αστυνομικούς να τους έχουν σε διακριτική παρακολούθηση. Όταν έφτασαν στην Αττική οδό, διασκορπίστηκαν σε πολλές εξόδους με έναν τελικό προορισμό. Από την προανάκριση, από τα στόματα που άρχισαν να μιλάνε, λένα για προσυννενόηση από προχτές, με χούλιγκανς άλλης ομάδας και είχαν "Στημένα ραντεβού" και για εφοδιασμό των Κροατών χούλιγκαν.

Ευθύνες θα ζητηθούν καθώς σε αυτοκινητοπομπή στην εθνική οδό, δεν έγινε μπλοκάζ από τις αστυνομικές δυνάμεις. Θα μπορούσαν σε έναν νομό σε όλη αυτή τη διαδρομή, να μαζευτούν αστυνομικές δυνάμεις και να μπλοκάρουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα, να ελεγχθούν τα άτομα και με το που διαπιστωθεί ότι είναι φίλαθλοι, λόγω της απαγόρευσης, να τους γυρίσουν πίσω. Σύμφωνα με μία "πρόχειρη απάντηση αξιωματικού, αυτό γίνεται όταν υπάρχει πομπή με λεωφορεία, τότε τα γυρίζουν πίσω. Στα επιβατικά αυτοκίνητ είναι λίγο δύσκολο"

Όπως τόνισε από τα σύνορα ήδη είχε ενημερωθεί η κρατική ασφάλεια για την διέλευση μεγάλης αυτοκινητοπομπής. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν φτάσει όπως δήλωσε στο γήπεδο της ΑΕΚ από πριν τα επεισόδια και μετά ενισχύθηκαν, όμως η κατάσταση ξέφυγε.