Mία ιστορία για το πόσο κύριος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

O Τζορτζ Μπάλντοκ στον αγώνα Γαλλία - Ελλάδα

i

© Intime

Mία ιστορία για το πόσο κύριος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:05 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 10.10.2024

Σε πένθος βυθίστηκε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο - και όχι μόνο - στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ενός πραγματικού κυρίου που ήξερε να σέβεται...

Βράδυ Τετάρτης (9/10) και στα γραφεία του Sportal επικρατεί η απόλυτη ηρεμία. Οι ειδήσεις έτρεχαν με το «σταγονόμετρο» λόγω και της διακοπής των εθνικών ομάδων, ώσπου γύρω στις 11 το βράδυ ακούστηκε μία φράση που «πάγωσε» την αίθουσα. «Πέθανε ο Μπάλντοκ!».

Τρεις λέξεις που χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να τις συνειδητοποιήσει ο κάθε ένας από εμάς, ειδικά από τη στιγμή που όλοι προσπαθούσαμε να δούμε τι πραγματικά είχε συμβεί. Στο τέλος, ωστόσο, η είδηση επιβεβαιώθηκε. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν ήταν εν ζωή, αφού άδικα άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Αυτό έφερε ένα σφύξιμο στην καρδιά και αμέσως θυμήθηκα μία μικρή ιστορία για το ποιος ήταν αυτός ο παίκτης. Όχι αγωνιστικά, αλλά σαν άνθρωπος. Και ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν πραγματικά ένας κύριος, με το πρώτο γράμμα της λέξης να είναι κεφαλαίο.

To ημερολόγιο έγραφε 16 Ιουνίου του 2023 και η Ελλάδα υποδεχόταν την Ιρλανδία για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Μεγάλη νικήτρια ήταν η «γαλανόλευκη», η οποία και επικράτησε με 2-1 στην «OPAP Arena» μπροστά στο κοινό της. Μετά το τέλος του αγώνα, όσοι είχαμε βρεθεί για το Sportal εκεί κατεβήκαμε κάτω στην μεικτή ζώνη για να πάρουμε δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές του αγώνα.

Στον χώρο βρίσκονταν ήδη αρκετοί δημοσιογράφοι και είχε αρκετή ζέστη. Αποτέλεσμα της παρουσίας τόσων πολλών συναδέλφων ήταν να στήσουμε σχεδόν στο τέλος της ουράς, που είχε φτιαχτεί για να μη δημιουργηθεί... χάος κατά την αποχώρηση παικτών. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές, για τους δικούς τους λόγους, επέλεξαν να μην μιλήσουν και έφευγαν αρνούμενοι να παραχωρήσουν δηλώσεις. Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, κοίταξα δεξιά για να δω αν έρχεται κάποιος από τους παίκτες, με σκοπό να μιλήσει στην κάμερα του Sportal.

Αυτό που αντίκρυσα ήταν μία εικόνα ενός επαγγελματία, που πάνω απ' όλα σέβεται τον κόπο των άλλων ανθρώπων. Σε εκείνο το παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιρλανδία, ο Μπάλντοκ είχε αποκομίσει έναν μικρό τραυματισμό στο πόδι του, το οποίο είχε δέσει με μία γάζα. Ο 31χρονος, μάλιστα, κούτσενε, δείγμα του ότι είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά. Εντούτοις, ο Έλληνας αμυντικός σταματούσε σε κάθε έναν από τους δημοσιογράφους και τους απαντούσε με πολύ ευγενικό τρόπο.

Μάλιστα, μιλώντας στην κάμερα του Sportal, τις ίδιες δηλώσεις κρατούσε και ένας άλλος συνάδελφος ο οποίος θέλησε να τις χρησιμοποιήσει στην ιστοσελίδα του. Όταν τελειώσαμε, ο Βαγγέλης - όπως ονομάζεται το παιδί - ζήτησε από τον Μπάλντοκ να βγάλουν μία σέλφι. Ο τελευταίος δεν το σκέφτηκε καν και με χαμόγελο απάντησε «βεβαίως». Όλα τα προαναφερθέντα ήταν μικρά δείγματα από τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που, όπως προαναφέραμε, ήταν κύριος...