Υποψίες ότι ο Μπάλντοκ έπασχε από καρδιομεγαλία

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ σε προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας

i

Τζορτζ Μπάλντοκ / © INTIME

Υποψίες ότι ο Μπάλντοκ έπασχε από καρδιομεγαλία

Sportal newsroom 21:39 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 18.10.2024

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ δείχνουν ότι ο διεθνής μπακ είχε καρδιομεγαλία.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ άφησε την τελευταία του πνοή πριν από περίπου δέκα ημέρες, βυθίζοντας στο πένθος τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτές τις ημέρες λοιπόν είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα για να αποσαφηνιστούν τα αίτια που οδήγησαν στον ξαφνικό θάνατο του 31χρονου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha λοιπόν, τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα δείχνουν πως ο θάνατος του Μπάλντοκ οφείλεται σε πνιγμό, αλλά όπως φαίνεται αυτή δεν είναι η ακριβής αιτία. Συγκεκριμένα, από την έρευνα εμφανίζεται ένα εύρημα στην καρδιά, δημιουργώντας υποψίες ότι ο Μπάλντοκ μπορεί να έπασχε από καρδιομεγαλία.

Αυτές οι υποψίες κάπως έτσι θα διερευνηθούν για να φανεί αν όντως ο θάνατος του Μπάλντοκ οφείλεται από αυτό. Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις αιτίες του θανάτου του. Λόγω των συνθηκών του άδικου χαμού ενός αθλητή, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, μπορεί να υπάρξει πρωτόκολλο για να γίνει επίσπευση των αποτελεσμάτων. Έτσι ώστε να βγουν στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες.

Τι είναι η καρδιομεγαλία;

Η καρδιομεγαλία λέγεται αλλιώς και μεγαλοκαρδία και είναι ένα συχνό καρδιακό πρόβλημα. Η εν λόγω πάθηση προκύπτει όταν η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αίμα με αποτελεσματικό τρόπο, έχοντας ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να οδηγείται σε συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο λόγος γίνεται για μια κατάσταση που βελτιώνεται με το πέρασμα των χρόνων, ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς να χρειάζονται φαρμακευτική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Κάποια από τα συμπτώματα της ασθένειας είναι η δύσπνοια, το πρήξιμο στα πόδια, η αυξημένη κοιλιακή περίμετρο, η αύξηση του βάρους και η κούραση.