Νίκος Σειραγάκης: Συνελήφθη ξανά ο καταδικασμένος παιδόφιλος προπονητής

Νίκος Σειραγάκης

Νίκος Σειραγάκης: Συνελήφθη ξανά ο καταδικασμένος παιδόφιλος προπονητής

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:33 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 14.08.2024

Ο καταδικασμένος για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη ξανά την Τρίτη (20/6) στη Νέα Ιωνία,

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στην Κρήτη και είχε αποφυλακιστεί στα 12,5 χρόνια, συνελήφθη ξανά την Τρίτη (20/6), στη Νέα Ιωνία.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα σχετικά με το οποίο ο προπονητής αποφυλακίστηκε ύστερα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού. Μάλιστα όταν ο Σειραφάκης αφέθηκε ελεύθερος με την απόφαση του δικαστηρίου είχε προκαλέσει την οργή πολλών ανθρώπων, 

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη λόγω: «σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστη η υπ’ αριθ. 3554/2023 από 09/06/2023 παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και η συνέχιση της κράτησης του δυνάμει της υπ’ αριθ. 110,123,124/2016 από 10/11/2026 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιώς».

Ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη (21/6), στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

«Το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω και αν έχω και πάλι εφαρμόσει στο ακέραιο όσα μου έχουν οριστεί. Έχω σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης και έχω εκτίσει την ποινή που μου επιβλήθηκε. Δεν έχει νόημα να παρουσιάσω τη θέση μου για τα γεγονότα, το δικαστήριο με έκρινε ένοχο. Όφειλα να σεβαστώ την απόφαση της δικαιοσύνης και αυτό έπραξα εκτίοντας αδιαμαρτύρητα την ποινή που ο νόμος προβλέπει, σε συνθήκες απερίγραπτης φρίκης», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Σεραγάκης τον περασμένο Απρίλιο.

Οι υποθέσεις ασέλγειας

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παρέπεμψε τον 48χρονο για 53 περιπτώσεις ανηλίκων και ειδικότερα με τις κατηγορίες: 

Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό. 

Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό. 

Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση. 

Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση, κατ" ορθή μεταβολή της κατηγορίας. 

Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση. Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση. 

Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια. Όλα τα έξοδα για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της δίκης, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου. 

Όλα τα έξοδα για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της δίκης, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου. 

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 16 μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης.

Tags: