Οικονόμου για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Η ΕΛΑΣ είχε πληροφορίες τις οποίες δεν διαχειρίστηκε σωστά»

Γιάννης Οικονόμου

i

© Intime

Οικονόμου για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Η ΕΛΑΣ είχε πληροφορίες τις οποίες δεν διαχειρίστηκε σωστά»

Sportal newsroom 10:34 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:12 - 14.08.2024

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (17/8) στην ΕΡΤ για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την οπαδική βία, μετά τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη και παραδέχθηκε πως υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης (17/8), παραδέχθηκε ότι η διαχείριση των τραγικών γεγονότων στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν «μία μεγάλη αποτυχία». «Οι αστοχίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να επισημαίνονται, χωρίς να οδηγούν σε ισοπέδωση και απαξίωση», επισήμανε. 

«Ήδη έχουμε αποδώσει ευθύνες και θα αποδώσουμε και άλλες πολύ σύντομα, με βάση και τα δεδομένα της ΕΔΕ. Δεν θα γίνει αυτό στο απώτατο μέλλον, αλλά στο επόμενο διάστημα», ανέφερε. 

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. «10 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μου ήρθα αντιμέτωπος με μεγάλες επιχειρησιακές αστοχίες» είπε και πρόσθεσε ότι «δική μου ευθύνη είναι να δουλέψουμε σκληρά και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Χριστίνας Βίδου αν είναι πρόβλημα το γεγονός πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι έρχεται στη χώρα το κομβόι των Κροατών, απάντησε: «Δεν έφτασε ποτέ στο δικό μου επίπεδο η πληροφορία. Το σύνολο της διαχείρισης της πληροφορίας που ήταν διαθέσιμη στην Ελληνική Αστυνομία είναι σαφές ότι υπήρξε προβληματικό σε όλα τα επίπεδα».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τα είπε όλα για τη δολοφονία του Μιχάλη σε 50 δευτερόλεπτα... (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

22:24 - 16.08.2023

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τα είπε όλα για τη δολοφονία του Μιχάλη σε 50 δευτερόλεπτα... (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται στην Ελλάδα και με αφορμή τον τελικό του Super Cup, μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, μίλησε για τη δολοφονική επίθεση που εκτυλίχθηκε στην Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε λέγοντας ότι οι επτα αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι αλλά αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών. «Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛΑΣ) από την πρώτη στιγμή και θα αποδόσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.