Συναγερμός στην αστυνομία για παράλληλη παρουσία χούλιγκανς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευελπίδων

Συναγερμός στην αστυνομία για παράλληλη παρουσία χούλιγκανς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευελπίδων

Sportal newsroom 20:25 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 17.07.2024

Στην αστυνομία παίρνουν τα μέτρα τους για την συνύπαρξη οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα δικαστήρια.

Η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από επίθεση που έκαναν χούλιγκανς του Ολυμπιακού και τα σοβαρά επεισόδια με πυροβολισμούς το προηγούμενο Σάββατο έξω από τη θύρα 13 της Λεωφόρο, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού απασχολούν σοβαρά την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες των δύο ομάδων, όμως, είναι πιθανό να συνυπάρξουν στην Ευελπίδων και η αστυνομία παίρνει τα μέτρα της.

Κάποιοι από τους χούλιγκανς του Παναθηναϊκού που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες μέρες θα βρεθούν αύριο Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα στην Ευελπίδων. Θα κληθούν να εξηγήσουν τον λόγο του επεισοδίου, αλλά να υπερασπιστούν τον εαυτό τους για όσα κατηγορούνται. Για ορισμένους, πάντως, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αφού σ’ έλεγχο που πραγματοποίησε η αστυνομία βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά. Επιπλέον, εκτός από ξυλοδαρμό, υπάρχει τραυματίας κι από σφαίρα.

Τις ίδιες μέρες, ωστόσο, από την Ευελπίδων θα περάσουν και οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι συλληφθέντες χούλιγκανς των Πειραιωτών, κατηγορούνται ότι είχαν εμπλοκή στην δολοφονία Λυγγερίδη. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν κληθεί να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις αυτές τις μέρες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να βρεθούν τετ α τετ οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Αυτός δεν είναι, όμως, ο μοναδικός πονοκέφαλος για την αστυνομία. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι μπορεί να έχουν και «υποστηρικτές». Φίλους, συνοπαδούς που μπορεί να σπεύσουν στα δικαστήρια για να τους συμπαρασταθούν.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επεισόδια, έξω από τα δικαστήρια, μεταξύ οπαδών των δύο αιωνίων που βρέθηκαν για να στηρίξουν συλληφθέντες για οπαδική βία και η αστυνομία δεν θέλει φυσικά να συμβεί το ίδιο.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει γνώση και αναμένεται να λάβει αυστηριά μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.