Νέο οπαδικό επεισόδιο: Τον χτύπησαν και του έβγαλαν τη φανέλα μέσα σε εστιατόριο

Ελληνική Αστυνομία

i

©Intime

Νέο οπαδικό επεισόδιο: Τον χτύπησαν και του έβγαλαν τη φανέλα μέσα σε εστιατόριο

Sportal newsroom 10:10 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 04.10.2024

Tο βράδυ της Τετάρτης (02/10) σημειώθηκε νέο οπαδικό επεισόδιο, αυτή τη φορά στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα, προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα σε κατάστημα εστίασης, όπου ένας 26χρονος νεαρός δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν οπαδοί αντίπαλης ομάδας.

Την ώρα που γευμάτιζε στο εστιατόριο, ο νεαρός φορούσε τη φανέλα της ομάδας του, η οποία αγωνιζόταν την ίδια στιγμή σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι τρεις δράστες, φορώντας κράνη για να καλύψουν την ταυτότητά τους, τον πλησίασαν και απαίτησαν να βγάλει τη φανέλα. Όταν ο 26χρονος αρνήθηκε, οι δράστες τον έσυραν στο έδαφος, προκαλώντας του εκδορές, και του αφαίρεσαν τη φανέλα με τη βία.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία κατέφθασε με περιπολικό στον χώρο του συμβάντος. Οι αστυνομικές αρχές διεξήγαγαν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος αγνώστων για πρόκληση οπαδικής βίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων επεισοδίων που πλήττουν τον αθλητισμό και την κοινωνική ειρήνη. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να καταδικάσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, αλλά υπονομεύουν και το φίλαθλο πνεύμα.