Σταματοπούλου και Τσαπατάκης σημαιοφόροι στην Τελετή Λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Σταματοπούλου και Τσαπατάκης σημαιοφόροι στην Τελετή Λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Sportal newsroom 14:06 - 08.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 08.09.2024

Τους δύο σημαιοφόρους της για την Τελετή Λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε η ελληνική αποστολή, με τον Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και τον Αντώνη Τσαπατάκη να μπαίνουν πρώτοι στο στάδιο.

Έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η ΕΠΕ στην IPC, καθώς ο αγώνας της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου διεξαγόταν το Σάββατο, μία μέρα αφού είχε εκπνεύσει η σχετική προθεσμία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, και το οποίο έγινε δεκτό, η χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, θα πλαισιώσει τον Αντώνη Τσαπατάκη ως σημαιοφόροι στην Τελετή Λήξης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΠΕ:

«Όλες οι αποστολές στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έπρεπε να δηλώσουν τον σημαιοφόρο τους μέχρι και την Παρασκευή, όπως ζητήθηκε από την IPC.

Ωστόσο ο αγώνας της Σταματοπούλου έγινε το Σάββατο το βράδυ και όπως έκρινε ο Πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Καπελλάκης, δεν μπορούσε η χρυσή Παραολυμπιονίκης να μην είναι σημαιοφόρος, από τη στιγμή που σε καμία από τις προηγούμενες διοργανώσεις δεν είχε αυτήν την τιμή και όπως δήλωσε και η ίδια αυτοί οι Αγώνες είναι οι τελευταίοι της.

Κατατέθηκε το αίτημα στην IPC, κατ’ εξαίρεση έγινε αποδεκτό και έτσι απόψε στο Σταντ Ντε Φρανς, στην παρέλαση των εθνών την ελληνική σημαία θα κρατούν ο Αντώνης Τσαπατάκης και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!