Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάστηκε το νέο εγχείρημα της Belle Époque Εκδοτικής, το βιβλίο «Το μυστικό του Άγγελου Μεσσάρη», που αποτελεί τη βιογραφία του αξέχαστου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Σε μία εκδήλωση που έχει έντονο Παναθηναϊκό χρώμα, με γνωστούς φίλους του Τριφυλλιού να μιλούν και να τραγουδούν για τον Άγγελο Μεσσάρη.
Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, ο συγγραφέας Ανδρέας Οικονόμου παρουσίασε τη βιογραφία του μεγάλου Άγγελου Μεσσάρη, μίας μυθικής Παναθηναϊκής προσωπικότητας. H εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», παρουσία 250 ατόμων, με άξονα αναφοράς τον Άγγελο Μεσσάρη, που φόρεσε τη φανέλα του Τριφυλλιού στο τέλος της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές της αντίστοιχης τού 1930.
Ο Μεσσάρης αποτέλεσε ακρογωνιαίος λίθος στο Πρωτάθλημα του 1930, με προπονητή τον Ούγγρο προπονητή Γιόζεφ Κίνσλερ, όντας επιβλητικός στο περιβόητο 8-2 επί του Ολυμπιακού. Τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ομάδας, στα ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στο πάνελ ομιλητών βρέθηκαν ο μουσικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Ανδρέας Μικρούτσικος, ο Ψηλός του ελληνικού ποδοσφαίρου Αντώνης Αντωνιάδης, ο πανεπιστημιακός καθηγητής ιστορίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, ο γιος του Άγγελου Μεσσάρη, Στέφανος, ο συγγραφέας της έκδοσης Ανδρέας Οικονόμου και ο εικονογράφος Κωνσταντίνος Νεκτάριος Κολέτσος. Συντονιστής ήταν ο μουσικός και δημοσιογράφος Θοδωρής Μανίκας, ο οποίος αποκάλυψε πως μία από τις πρώτες ποδοσφαιρικές του αναμνήσεις είναι το πασίγνωστο στιχάκι «εβάλαμε οκτώ», που του τραγουδούσε συγγενικό του πρόσωπο.
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, με δάκρυα στα μάτια, τραγούδησε ένα άγνωστο έως τώρα τραγούδι για τον Άγγελο Μεσσάρη, που το έμαθε σε αυτόν και τον αείμνηστο αδελφό του, Θάνο, ο πατέρας τους. Τη σκυτάλη πήρε ο Αλέξανδρος Κιτροέφ, ο οποίος υποστήριξε πως το βιβλίο αποτελεί ένα ιστορικό έργο, καθώς συνθέτει και τοποθετεί τη βιογραφία του Μεσσάρη στο σύνολο του κοινωνικού πλαισίου.
Από την πλευρά του, ο αξεπέραστος σκόρερ του Τριφυλλιού, Αντώνης Αντωνιάδης, υποκλίθηκε στις τρεις σπουδαιότερες στιγμές της ιστορίας του Παναθηναϊκού: τον θρύλο του Μεσσάρη, το αήττητο πρωτάθλημα του 1964 και, φυσικά, το Έπος του «Γουέμπλεϊ».
Ο επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο Στέφανος Μεσσάρης. Ο γιος του μυθικού ποδοσφαιριστή ταξίδεψε από την Αμερική στην Αθήνα για να μιλήσει, για πρώτη φορά δημόσια, για τις αρχές που μετέδωσε ο πατέρας του στα παιδιά του. H συναισθηματική φόρτιση «έσπασε» με χαμόγελα, μόλις ο Κώστας Παπαγεωργίου, εκφωνητής στους αγώνες του Παναθηναϊκού, ανέβηκε το πάνελ και έδωσε την ασίστ στο κοινό: «Σκόρερ για την ομάδα μας, ο Άγγελος... Μεσσάρης».
Ο συγγραφέας Ανδρέας Οικονόμου αναφέρθηκε στη διαδικασία της έρευνας και στις «διαβολικές» συμπτώσεις, που τον οδήγησαν στα χνάρια του Μεσσάρη, ώστε να ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου. Από τις αποκαλύψεις της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του, παντελώς άγνωστου έως τώρα, ύμνου του Παναθηναϊκού από το μακρινό 1931. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το μουσικό σχήμα «Ρουλαλάδες» μαζί με τον συγγενή του Άγγελου Μεσσάρη, Διονύση Τζωρτζάτο, διασκεύασαν γνωστά τραγούδια του Τριφυλλιού.
Η εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έκλεισε με τη βράβευση της αήττητης ομάδας του 1964. Ζώντες αστέρες και συγγενείς των αποβιωσάντων παρέλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα, καταχειροκροτούμενοι από το κοινό. Παράλληλα, στο φουαγέ του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» εκτέθηκαν σε βιτρίνες σπάνιες φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του Άγγελου Μεσσάρη, μεταξύ των οποίων τα ποδοσφαιρικά του μετάλλια.