Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η μητέρα του Πελέ - Ο λόγος που δεν έμαθε ποτέ για τον θάνατο του γιου της

H μητέρα του Πελέ

Πέθανε σε ηλικία 101 ετών η μητέρα του Πελέ - Ο λόγος που δεν έμαθε ποτέ για τον θάνατο του γιου της

Sportal newsroom 08:44 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 22.06.2024

Σε ηλικία 101 ετών η μητέρα του Πελέ έχασε τη ζωή της, η οποία εδώ και λίγες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή (19/6) η Σελέστε Αράντες, μητέρα του θρυλικού Πελέ, άφησε την τελευταία της πνοή, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο του γιού της. Η ίδια λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Βραζιλίας.

Ωστόσο τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή της και σε ηλικία 101 χρονών έχασε τη ζωή της. Το αξιοσημείωτο είναι πως παρά το γεγονός πως εκείνη πέθανε μετά τον γιό της, δεν έμαθε ποτέ για τον θάνατό του. Η Αράντες εδώ και πέντε χρόνια δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, οπότε δεν βίωσε ποτέ την απώλεια του γόνου της.

«Θρηνούμε βαθύτατα την αναχώρηση της "Σελεστίνια", όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά ο γιος της. Ταυτόχρονα, είμαστε αιώνια ευγνώμονες για την ύπαρξή της», ανέφερε το Ίδρυμα που την αποκάλεσε «βασίλισσα-μητέρα» την οποία «θα τη θυμόμαστε για πάντα με αγάπη στις καρδιές και τις αναμνήσεις μας», ανέφερε το ίδρυμα Πελέ.

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Πελέ, ήταν ένα από τα τρία παιδιά της. Η ίδια, μάλιστα, ήταν αντίθετη στο να γίνει ο γιος της επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά σταδιακά άλλαξε τις απόψεις της καθώς ο γιος της γινόταν πιο επιτυχημένος.

«Η Σάντος λυπάται βαθιά για τον θάνατο της Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο , μητέρας του αιώνιου Βασιλιά μας.

Γεννημένη στο Τρες Καραόκε, η Σελέστε πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια δίπλα στον αδερφό της Χόρχε. Σε νεαρή ηλικία γνώρισε τον Ντοντίνιο, με τον οποίο είχε μια μεγάλη ιστορία αγάπης και δημιούργησε την οικογένειά του. Από αυτή την οικογένεια προήλθε ο Έντσον Αράντες, που τον αποκαλούσαν στοργικά Ντίκο, και τον οποίο ο κόσμος θα γνώριζε αργότερα ως Πελέ, ωστόσο, για να γίνει βασιλιάς το αγόρι Ντίκο, έπρεπε να καλυφθεί ένας μακρύς δρόμος. Και αυτό το μονοπάτι δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αιώνια Ντόνα Σελέστε

Ήταν 101 χρόνια μιας εμπνευσμένης ιστορίας ζωής. Από μια μαύρη γυναίκα που αντιμετώπισε τις άπειρες αντιξοότητες της ζωής για χάρη της οικογένειάς της. Αναπαύσου εν ειρήνη Βασίλισσα. Η στοργή, ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη του έθνους Σάντος είναι για πάντα», ανέφερε η ανακοίνωση της Σάντος.