Νεκροί οι δύο πιλότοι του μοιραίου Canadair (vid)

Νεκροί οι δύο πιλότοι του μοιραίου Canadair (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:29 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 14.08.2024

Νεκροί είναι οι πιλότοι του μοιραίου Canadair που επιχειρούσε στη φωτιά που έπληττε την Κάρυστο. Το νήμα της ζωής κόπηκε και για τους δύο αρκετά νωρίς, αφού αφενός ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς ήταν 34 ετών και αφετέρου ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, ήταν 27.

Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο Canadair που πετούσε στην Κάρυστο, με αφορμή τη φωτιά που καίει την περιοχή εδώ και τρία μερόνυχτα. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ / ΓΕΑ, ο κυβερνήτης, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μπουλάς, 34 ετών, και ο συγκυβερνήτης, Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών πέθαναν μετά την πτώση του αεροσκάφους σε ρεματιά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης αναφερόταν ότι:

© ΥΠΕΘΑ

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών. 

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια».

Πως έγινε το ατύχημα

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αεροσκάφος τύπου Canadair που επέβαιναν οι δύο άτυχοι άνδρες, απογειώθηκε λίγο πριν τις 12:00 από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου. Προορισμός του η Κάρυστος στην οποία υπήρχε (και υπάρχει) μεγάλη φωτιά, με σκοπό να πραγματοποιήσει ρίψεις στο σημείο. 

Γύρω στις 15:00 ώρα όμως το αεροπλάνο κατέπεσε σε ρεματιά, στην περιοχή Πλατανιστός, αφού πρώτα το ένα από τα φτερά βρήκε σε δέντρο. Από την απώλεια στήριξης το αεροσκάφος πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη. Μάλιστα, το συγκλονιστικό ατύχημα καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο παρουσίασε η ΕΡΤ στο δελτίο της. 

Σύσσωμος ο αθλητισμός κόσμος εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια των δύο πιλότων μας, των δύο παλικαριών.

Η ανάρτηση της Super League:

Το ποστάρισμα του Παναθηναϊκού:

Η ανάρτηση του Ολυμπιακού:

Το ποστάρισμα του ΠΑΟΚ.

Η ανάρτηση της Λαμίας: