Σοκ: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η Σακίρα – Η συμφωνία για να μείνει ελεύθερη!

Σακίρα

i

print screen

Σοκ: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η Σακίρα – Η συμφωνία για να μείνει ελεύθερη!

Κώστας Τσιακλής • 20:36 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 14.08.2024

Η Σακίρα παραδέχθηκε την ενοχή της για φοροδιαφυγή ωστόσο έφτασε σε συμφωνία με την πολιτεία για τη μη φυλάκιση της.

Η διάσημη τραγουδίστρια, Σακίρα, αντιμετώπισε βαρύτατες κατηγορίες για φοροδιαφυγή, τις οποίες και τελικά παραδέχθηκε. Η ποινή της πρώην συζύγου του Ζεράρ Πικέ ήταν φυλάκιση τριών ετών ωστόσο τελικά δεν θα την εκτίσει επειδή έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Επίσης θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 7.3 εκατομμυρίων ευρώ!

Η Σακίρα κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή τη διετία 2012-2014 που έμενε στη Βαρκελώνη, όταν και δεν πλήρωσε 14,5 εκατομμύρια ευρώ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Εισαγγελία είχε προτείνει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και δύο μηνών αλλά και πρόστιμο άνω των 23 εκατομμυρίων ευρώ. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια μάλιστα κατηγορήθηκε επίσης ότι οργάνωσε ένα δίκτυο εταιριών για να γλιτώσει τους φόρους στην Ισπανία. Η Σακίρα είχε πληρώσει ήδη κάτι περισσότερο από 17 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούσε η εφορία το 2018, όταν και ξεκίνησε η έρευνα. Το γεγονός αυτό όμως δεν απέτρεψε τη συνέχιση της διαδικασίας.

Η Σακίρα εξέδωσε ανακοίνωση μετά το δικαστήριο και εξήγησε τους λόγους επίτευξης της συμφωνίας: «Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι θρίαμβος να κερδίσεις αν το τίμημα είναι να σου κλέψουν τόσα χρόνια από τη ζωή. Θαυμάζω πολύ εκείνους τους Ισπανούς πολίτες, όπως ο Xabi Alonso, ο Sito Pons και πολλοί άλλοι, που έχουν αγωνιστεί μέχρι το τέλος επενδύοντας χρόνια της ζωής τους σε αυτό, αλλά για μένα, σήμερα, η νίκη σημαίνει ότι παίρνω τον χρόνο μου πίσω. Τι νόημα έχει να κερδίσω μια διαδικασία στο τέλος, αν πρέπει να παλέψω για 10 ή 15 χρόνια και να χάσω τα πάντα στην πορεία;

Οι ίδιοι με ρώτησαν, οπότε πήρα αυτή την απόφαση. Πιστεύω ότι αυτό το σύστημα στην Ισπανία πρέπει να αναθεωρηθεί για το καλό των πολιτών. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν τους πόρους να πληρώσουν για μια καλή άμυνα ή ακόμα και να καταλήξουν σε συμφωνία και έχουν δει τη ζωή τους να φθείρεται μπροστά στα μάτια τους λόγω διαφωνιών με το Υπουργείο Οικονομικών».