Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ»

Γιάννης Οικονόμου

i

© Intime

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ»

Sportal newsroom 14:07 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 14.08.2024

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε μια πρόταση σοκ, αφού έκανε λόγο για απομάκρυνση της διαιτησίας από την ΕΠΟ.

Σε μία πρόταση που κανείς δεν περίμενε, έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της UEFA και εκπροσώπους των Big 4. 

«Να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ», ήταν συγκεκριμένα η πρόταση, προκαλώντας τον θαυμασμό των παρευρισκόμενων στο Μέγαρο Μαξίμου. Κι αυτό γιατί το θέμα συζήτησης της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση της βίας από το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

«Κλείνουν οι λέσχες φιλάθλων» 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει τη βία,  προχώρησε σε μια σημαντική απόφαση. Να κλείσουν οι λέσχες πρότεινε, ενώ απείλησε πως σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχιστεί τότε θα αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

«Οι ύποπτοι θα βρεθούν, ήδη έχουν συλληφθεί. Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη. Σε εθνικό επίπεδο, όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ. 

Ελπίζω πράγματι να μην χρειαστεί από τις εξελίξεις, να μην ενεργοποιηθεί από το κράτος το ύστατο μέτρο του αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», είπε αρχικά. 

«Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο στις θύρες εκείνων των φιλάθλων που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει πως η αρμοδιότητα μεταπίπτει από τις υπηρεσίες ασφάλειας των ομάδων στην ΕΛ.ΑΣ. που θα έχει την ευθύνη να κάνει τέτοιους ελέγχους όποτε το κρίνει απαραίτητο. Τονίζω ότι σε αυτό συμφώνησαν και οι 4 ΠΑΕ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.