Αθλητές από NBA, NFL και UFC δήλωσαν στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας

O Τραμπ και ο Κερ

i

© PS Twitter & Intime

Αθλητές από NBA, NFL και UFC δήλωσαν στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:46 - 14.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 14.07.2024

Δεκάδες αθλητές από τα κορυφαία αθλήματα στις ΗΠΑ δήλωσαν στήριξη στον Ντόναλτ Τραμπ, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Ολόκληρος ο πλανήτης έχει σοκαριστεί με την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Όλα έλαβαν χώρα την Κυριακή (14/7) κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνιας.

Εκεί ο δράστης τον πυροβόλησε αλλά δεν βρήκε στόχο, αφού η σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του και τον ίδιο να τραυματίζεται στο αυτί. Αμέσως μετά ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ περικυκλώθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του και λίγο αργότερα εκείνος σηκώθηκε και φώναξε τη φράση «Fight», υψώνοντας τη γροθιά του.

Η στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ (vid - pics)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11:00 - 14.07.2024

Η στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ (vid - pics)

Στη φόρα έχει βγει ένα βίντεο το οποίο δείχνει έναν ελεύθερο σκοπευτή να πυροβολεί αυτόν που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ την ίδια ώρα οι New York Times έβγαλαν τη φωτογραφία του αιώνα, αφού «έπιασαν» τη σφαίρα που πέρασε δίπλα από τον υποψήφιο Αμερικανό Πρόεδρο.

Η πράξη αυτή ξεσήκωσε πολύ κόσμο, αφού εκατομμύρια άνθρωποι - διάσημοι και μη - δήλωσαν τη στήριξή τους προς τον Ντόναλντ Τραμπ, μέσω αναρτήσεων στα social media. Ανάμεσά τους και ουκ ολίγοι αθλητές, που θέλησαν να σταθούν στο πλάι του υποψήφιου προέδρου.

Σε πρώτο χρόνο, ο προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, Στιβ Κερ, χαρακτήρισε «άσχημο θέαμα» την εν λόγω πράξη. «Το έμαθα από μία συνομιλία με την οικογένειά μου. Έγραψαν στις 5:30 το πρωί. Απάντησα "Περίμενε, τι;". Έτσι το έμαθα. Φυσικά, κατευθείαν μπήκαμε σε διάφορα site για να μάθουμε τι έγινε. Ήταν τρομερό, άσχημο θέαμα. Δύο άνθρωποι πέθαναν. Ήταν μια πολύ αποθαρρυντική μέρα για τη χώρα μας.

Ακόμα ένα παράδειγμα όχι μόνο πολιτικής πόλωσης αλλά και της κουλτούρας των όπλων. Ένας 20χρονος προσπαθεί να πυροβολήσει έναν πρώην πρόεδρο. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις και τρομακτικό να σκεφτείς που οδηγεί αυτό λόγω όλων των προβλημάτων που υπάρχουν ήδη στη χώρα. Είναι μια πραγματικά άσχημη μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μαζί του και ο Στεφ Κάρι, ο οποίος στάθηκε στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υποστεί ο λαός των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. «Είναι μια πολύ θλιβερή περίοδος γενικά, όλες οι συζητήσεις γύρω από τις εκλογές και την κατάσταση της πολιτικής στη χώρα μας. Μετά έχουμε μια κατάσταση όπως αυτή, η οποία προκαλεί πολλές σκέψεις γύρω από πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε ως λαός», ανέφερε ο καλαθοσφαιριστής των Γουόριορς.

Δήλωση στήριξης προς τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε και ο αθλητής του UFC, Έβαν Έλντερ, ο οποίος μετά από αγώνα έκανε δηλώσεις και βροντοφώναξε τη φράση: «Έμαθα ότι μόλις προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Τραμπ. Χαίρομαι που είναι καλά. Ζήτω ο Τραμπ. Πάμε μωρό μου! Τραμπ 2024!», ανέφερε ο αθλητής στην κάμερα, προκαλώντας πανζουρλισμό στην κερκίδα.

Παράλληλα, στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο αθλητής του NFL, Αντόνιο Μπράουν, ο οποίος ωστόσο έκανε μία ανάρτηση που προκάλεσε σάλο. Ο ίδιος επιτέθηκε με άσχημο τρόπο τον Τζο Μπάιντεν, με το ποστάρισμά του να γίνεται viral στο Twitter. «Ο ένας πρόεδρος επιβιώνει από δολοφονική επίθεση και ο άλλος χ@@ζει στα παντελόνια του. Τι ωραία χώρα για να ζεις», έγραψε ο Μπράουν στο Χ.