To βίντεο του δράστη πριν προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Τραμπ (vid)

To βίντεο του δράστη πριν προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Τραμπ (vid)

Sportal newsroom 18:53 - 14.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 14.07.2024

Ένα βίντεο μίσους προς τον Ντόναλντ Τραμπ είχε δημοσιεύσει ο δράστης, Τόμας Κρουκς, πριν αποπειραθεί να δολοφονήσει τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα είναι η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος γλύτωσε παρά τρίχα από τον θάνατο. Ο δράστης τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στην Πενσυλβάνια, ωστόσο δεν μπόρεσε να του προκαλέσει θανατηφόρο πλήγμα παρά μόνο έναν τραυματισμό στο αυτί.

Λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση προς τον υποψήφιο πρόεδρο τον ΗΠΑ, το FBI δημοσίευσε τα στοιχεία του εκτελεστή. Αυτός ήταν ο 20χρονος Τόμας Κρουκς, ο οποίος και εν τέλει έπεσε νεκρός από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας. Ο ίδιος δεν είχε κρύψει ποτέ την απέχθειά του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού είχε κάνει γνωστό πως τον μισεί.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την απόπειρα δολοφονίας του πολιτικού, ο Κρουκς δημοσίευσε ένα βίντεο στο Youtube όπου εξέφραζε την αντιπάθειά του προς εκείνον. «Μισώ τον Τραμπ, μισώ τους Ρεπουμπλικάνους και μαντέψτε... πιάσατε το λάθος άτομο», ανέφερε ο δράστης, με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ να υποστηρίζουν πως το βίντεο καταγράφηκε πριν το χτύπημα.

Το μήνυμα Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του: «Να παραμείνουμε ενωμένοι»

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε στο πάνω μέρος του δεξιού αυτιού από τους πυροβολισμούς του δράστη της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, που σύμφωνα με το FBI, ήταν ο 20χρονος, Τόμας Μάικλ Κρουκς, από την Πενσυλβάνια. Ο ίδιος μετά από αυτό το χτύπημα έκανε ανάρτηση, ζητώντας από τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν ενωμένοι.

«Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικότερο από ποτέ, να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα μας ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένο

© D. Tramp

Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις προσευχές σας χθες, καθώς ήταν μόνο ο Θεός που απέτρεψε να συμβεί το αδιανόητο. Αλλά μην φοβάστε, παρά παραμείνετε ανθεκτικοί στην πιστοί μας και προκλητικοί απέναντι στην κακία. Η αγάπη μας πηγαίνει στα υπόλοιπα θύματα και τις οικογένειές τους. Προσεύχομαστε για την ανάρρωση αυτών που τραυματίστηκαν και κρατάμε στις καρδιές μας τη μνήμη του πολίτη που βρήκε φριχτό θάνατο.

Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικότερο από ποτέ, να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουνε τον αληθινό χαρακτήρα μας ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι και να μην επιτρέψουμε στο Κακό να νικήσει. Αγαπώ ειλικρινά τη χώρα μας και σας αγαπώ όλους και ανυπομονώ να μιλήσω στη διάσκεψη αυτή την εβδομάδα στο Ουινσκόνσιν», γράφει στο μήνυμά του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.