Οι θάνατοι που συγκλόνισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

i

©intime

Οι θάνατοι που συγκλόνισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:45 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:45 - 14.10.2024

Η λίστα με τους ποδοσφαιριστές, που φεύγουν από τη ζωή και προκαλούν σοκ και θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς μόνο μεγαλώνει...

Η τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ προκάλεσε σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη (9/10). Η σορός του εντοπίστηκε στην πισίνα του σπιτιού του στα νότια προάστια. Το γεγονός έγινε γνωστό όταν η σύζυγός του, η οποία τον έψαχνε για ώρες προκειμένου να πει «χρόνια πολλά» στο παιδί τους, δεν μπορούσε να τον εντοπίσει.

Η είδηση έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Τετάρτης (10/10) και από εκείνη την ώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βυθιστεί στη θλίψη. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά όμως. Όλα αυτά τα χρόνια, το ποδόσφαιρο στη χώρα μας έχει ζήσει ανάλογα «σοκ».

Daily Μail: «Ο Παναθηναϊκός, σύλλογος με ισχυρές αξίες, θα τιμήσει το συμβόλαιο του Μπαλντοκ φροντίζοντας την οικογένεια του»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:32 - 14.10.2024

Daily Μail: «Ο Παναθηναϊκός, σύλλογος με ισχυρές αξίες, θα τιμήσει το συμβόλαιο του Μπαλντοκ φροντίζοντας την οικογένεια του»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Daily Mail», ο Παναθηναϊκός θα φροντίσει την οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, προσφέροντας κανονικά όσα προβλέπει το συμβόλαιό του.

Οι θάνατοι που βύθισαν στην θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μουκάντι Τσιμάνγκα (30 Απριλίου 1995): Ο Τσιμάνγκα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχασε τη ζωή του την ώρα που αγωνιζόταν. Ήταν παίκτης του Ατρόμητου και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής δέχτηκε χτύπημα στην καρωτίδα με τον αγκώνα του, προκαλώντας του ανακοπή.

Λευτέρης Μίλος (8 Μαρτίου 1997): Ο Μίλος δεν ήταν ποτέ ο μεγάλος σταρ, αλλά είχε πολύ καλό πέρασμα τόσο από την ΑΕΛ όσο και από τον Ηρακλή. Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, στο χωριό Γιάννουλη της Λάρισας. Επέστρεφε από από κέντρο διασκέδασης και όπως ειπώθηκε τότε έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί, του οποίου ο οδηγός επιβίωσε.

Γιώργος Μητσιμπόνας (13 Σεπτεμβρίου 1997): Ο Μητσιμπόνας ήταν ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα, έχοντας αγωνιστεί με τις φανέλες των ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας. Σε τροχαίο έχασε κι εκείνος τη ζωή του, καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος του χωριού Γιάννουλη και είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου είχε μεταφερθεί.

Παναγιώτης Κατσούρης (9 Φεβρουαρίου 1998): Ο Κατσούρης, που είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, ήταν ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Και μάλιστα σε ηλικία 22 ετών. Όταν επέστρεφε από αγώνα σε γήπεδο 5x5 έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και προσκρούστηκε με προστατευτικό στηθαίο γέφυρας. 

Γιόβαν Γκοΐκοβιτς (22 Δεκεμβρίου 2001): Και ο Γκοΐκοβιτς, που ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Ηρακλή εκείνη την περίοδο, έπεσε θύμα τροχαίου. Την ώρα που επέστρεφε από βραδινή έξοδο στο Βελιγράδι, το ΙΧ του έπεσε πάνω σε δέντρο και ο ίδιος σκοτώθηκε ακαριαία.

Αντόνιο Ντε Νίγρις (16 Νοεμβρίου 2009): Ο Ντε Νίγρις ήταν ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, που έχασε τη ζωή του και σόκαρε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει πως έπασχε από γενετική δυσπλασία στην καρδιά, πρόβλημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει το μοιραίο, αν συνέχισε να παίζει και μετά τα 30 του χρόνια. Ο Μεξικανός ένιωσε δυσφορία την ώρα που ήταν στο σπίτι του με τη σύζυγο του και το παιδί τους. Η σύζυγος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά πριν φτάσει εκείνος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Παναγιώτης Μπαχράμης (13 Αυγούστου 2010): Ο Παναγιώτης Μπαχράμης, που με την ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2007, είναι ένα ακόμη όνομα αυτής της «μαύρης» λίστας. Την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο στη θάλασσα, ένα ταχύπλοο έπεσε πάνω του και έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του.

Ολουμπάγιο Αντεφέμι (19 Απριλίου 2011): Ο Νιγηριανός Αντεφέμι ήταν παίκτης της Ξάνθης και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Είχε πάρει άδεια για να πάει στην πατρίδα του, ώστε να παντρευτεί. Αλλά την ώρα που ταξίδευε, στο 162ο χιλιόμετρο της Εγνατίας οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του σε περιοχή της Καβάλας και έχασε ακαριαία τη ζωή του.

Νίκος Τσουμάνης (5 Οκτωβρίου 2021): Πριν φύγει από τη ζωή ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο τελευταίος χρονικά θάνατος ποδοσφαιριστή ήταν του Τσουμάνη, που αυτοκτόνησε μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή της Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά, όπου εντοπίστηκε από περαστικούς. Σε αυτή την κίνηση τον οδήγησαν τα οικονομικά προβλήματα, που του είχαν προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα.