Συγκλονίζει πρώην συμπαίκτης του Μπάλντοκ: «Αυτό είναι που μένει στο μυαλό μου για τον Τζορτζ...»

Φωτ. IMAGO

Συγκλονίζει πρώην συμπαίκτης του Μπάλντοκ: «Αυτό είναι που μένει στο μυαλό μου για τον Τζορτζ...»

Sportal newsroom 21:20 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 10.10.2024

Με ένα υπέροχο κείμενο, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Daily Mail, ο πρώην συμπαίκτης του Τζορτζ Μπάλντοκ, Τόμι Ντόιλ, είπε αντίο στον 31χρονο, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τετάρτης (09/10).

Βράδυ Τετάρτης (9/9) και η Ελλάδα υπέστη ένα ηχηρό σοκ, στο άκουσμα της είδησης πως ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Γλυφάδα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην πισίνα.

Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και όπως ήταν αναμενόμενο, πέρα από την Ελλάδα σόκαρε και την τοπική κοινότητα του Σέφιλντ, καθώς ο Μπάλντοκ είχε αγωνιστεί στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για επτά χρόνια.

Αυτός ήταν ο Μπάλντοκ: Το «αντίο» της μητέρας ενός παιδιού στο οποίο ο 31χρονος είχε αγοράσει με δικά του έξοδο έναν απινιδωτή!
PREMIER LEAGUE

18:30 - 10.10.2024

Αυτός ήταν ο Μπάλντοκ: Το «αντίο» της μητέρας ενός παιδιού στο οποίο ο 31χρονος είχε αγοράσει με δικά του έξοδο έναν απινιδωτή!

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ όσο ήταν στην Αγγλία είχε αγοράσει έναν απινιδωτή σε έναν νεαρό φίλο της Σέφιλντ για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ένας πρώην συμπαίκτης του, ο Τόμι Ντόιλ, έγραψε ένα κείμενο στην «Daily Mail» για τον 31χρονο, με τα όσα έχει γράψει να είναι άκρως συγκινητικά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Ντέιλ στο άρθρο του:

«Είναι εύκολο να είσαι καλός παίκτης όταν παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο και κερδίζεις, αλλά ως επαγγελματίες, κρίνουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται τα δύσκολα. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο θάνατος του οποίου μας προκάλεσε σοκ, ήταν ένας άνθρωπος που στάθηκε όρθιος όταν ερχόντουσαν τα δύσκολα.

Αυτό είναι που μένει στο μυαλό μου για τον Τζορτζ. Θα ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα έπαιρνα μαζί μου αν πήγαινα στον πόλεμο. Αυτό λέει κάτι για τον ίδιο και τον χαρακτήρα του.

Είναι το είδος του ανθρώπου που ονειρεύεσαι να είναι εκεί για να σε βοηθήσει. Μαζί με εμένα και τον Μάκα, είδε δύο νεαρά παιδιά που ήταν αφοσιωμένα να βοηθήσουν την ομάδα και ήξερε ακριβώς πώς να βγάλει το καλύτερο από εμάς. Σε έκανε να νιώσεις πολύ καλά με τον εαυτό σου. Αυτό χρειάζεσαι ως ποδοσφαιριστής. Κορυφαίος τύπος.

Ο Τζορτζ ήταν στο "Bramall Lane" για επτά χρόνια. Είναι πολύς καιρός να είσαι σε ένα κλαμπ και μπορείς να δεις τώρα με τα εγκάρδια αφιερώματα τι σκέφτονται για αυτόν οι άνθρωποι που τον είχαν κοντά τους. Μπορείτε να δείτε τα μηνύματα για το πόσο αγαπητός ήταν. Λατρεύτηκε από τόσους πολλούς ανθρώπους, ακριβώς για το πώς ήταν. Θα είναι μια τεράστια απώλεια για εμάς.

Εκείνη τη χρονιά που πέρασα μαζί του, πιστεύω ειλικρινά ότι χωρίς τον Τζορτζ δεν θα ανεβαίναμε αυτόματα στην Premier League. Ήταν ένα τεράστιο μέρος αυτής της επιτυχίας, με το πώς ήταν γύρω από το μέρος.

Όπως είπα και πριν, η στάση του ήταν φοβερή όταν έρχονταν τα δύσκολα. Είχαμε μερικά διαστήματα όπου δεν είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ήταν πολύ ήρεμος, λέγοντάς μας να χαλαρώσουμε. Ήταν απολαυστικός.

Αλλά ενώ το έλεγε αυτό, θα οδηγούσε τα πρότυπα στο προπονητικό γήπεδο. Δεν θα υπήρχε μέρα που δεν θα έδινε το 100%. Θαυμάζω τους ανθρώπους που είναι τέτοιοι και το παίρνω μαζί μου κάθε μέρα. Ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που έπαιρνε τους άλλους μαζί με ό,τι έκανε.

Αυτός ο απίστευτος χαρακτήρας γύρω από τα αποδυτήρια, κάποιος που είχε τόση δέσμευση, πάθος και επιθυμία για το παιχνίδι, οδηγεί την ομάδα του να πετύχει.

Απίστευτη προσωπικότητα. Ήξερε πότε να είναι σοβαρός, ήξερε πότε να γελάσει και απλώς διάβαζε το... δωμάτιο πολύ καλά. Είναι κάποιος που βοήθησε τόσα παιδιά να προχωρήσουν και να αισθάνονται άνετα. Ήταν τόσο νέος. Πρόσφατα έγινε πατέρας και σύζυγος. Η καρδιά μου ραγίζει για την οικογένειά του. Δεν νιώθουμε και τα καλύτερα αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάει η οικογένειά του και η γυναίκα του. Γιώργο, θα μας λείψεις».