H Μακάμπι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ρόκας Γιοκουμπάιτις (vids)

Φωτ. IMAGO

H Μακάμπι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ρόκας Γιοκουμπάιτις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:32 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 22.07.2024

Ο νεαρός Λιθουανός γκαρντ, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, έχει δεχθεί πρόταση συμβολαίου για τρία χρόνια από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι έτοιμος να την αποδεχθεί.

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα 24 ετών, ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις έχει ήδη στο βιογραφικό του έξι σεζόν στο επίπεδο της Euroleague. Το... ξεπέταγμά του το έκανε την Ζαλγκίρις, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έπαιξε για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί τον έχουν αποδεσμεύσει και τώρα ο Λιθουανός ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ όμως, εμφανίζεται αποφασισμένη να... συντρίψει τον ανταγωνισμό, να μην τον αφήσει να επιστρέψει στο Κάουνας, μιας και η Ζαλγκίρις επιθυμεί τον επαναπατρισμό του, αλλά σκοπεύει να τον καλέσει στο Ισραήλ για να αναλάβει τον ρόλο του βασικού γκαρντ. Μία πρόκληση που δελεάζει ως προοπτική τον Γιοκουμπάιτις, που ιδανικά θα ήθελε να παίξει σε μία ομάδα του επιπέδου της Euroleague έχοντας κομβικό ρόλο στο παιχνίδι και όχι συμπληρωματικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ισραήλ, η «ομάδα του λαού» του προσφέρει ότι ακριβώς χρειάζεται αγωνιστικά, αλλά και ένα συμβόλαιο τριών ετών. Η συμφωνία βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστικοποίησή της και με αυτή την κίνηση η Μακάμπι αναμένεται να κλείσει το ρόστερ της για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Έχουν προηγηθεί η προσθήκες των Τζόρνταν Λόιντ, Ουένιεν Γκάμπριελ, Τζέιλεν Χορντ, Λέβι Ράντολφ, αποχώρησαν βέβαια οι τέσσερις καλύτεροι παίκτες της περασμένης σεζόν (Λορέντζο Μπράουν, Ουέιντ Μπόλντουιν, Μπόνζι Κόλσον, Τζος Νίμπο), αλλά η... ζωή συνεχίζεται.

Ο Κολοκό ίσως κρατά το... διαβατήριο του Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακό
NBA

10:20 - 22.07.2024

Ο Κολοκό ίσως κρατά το... διαβατήριο του Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακό

Οι Τορόντο Ράπτορς σκέφτονται να επαναφέρουν στην ομάδα τους τον Κρίστιαν Κολοκό, ο οποίος ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Μόνο που έχουν ήδη 15 εγγυημένα συμβόλαια και θα πρέπει να αποδεσμεύσουν έναν για να αποκτήσουν τον Καμερουνέζο σέντερ. Και αυτός ο... ένας ίσως είναι ο Σάσα Βεζένκοφ!

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος τη σεζόν 2023-24 στην Euroleague με την Μπαρτσελόνα κατέγραψε στη στατιστική του 5,3 πόντους και 2,7 ασίστ μέσο όρο, ενώ τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο Λας Βέγκας και αγωνίζεται με την καλοκαιρινή ομάδα των Νιου Γιορκ Νικς. Η ομάδα του Μεγάλου Μήλου κατέχει τα δικαιώματά του, μιας και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τη βραδιά του Draft 2021, τον επέλεξαν, αλλά τον έστειλαν με ανταλλαγή μαζί με τον Μάιλς ΜακΜπράιτ στη Νέα Υόρκη, αντί του Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ.