Επιστρέφει (;) στα ρινγκ ο Μάικ Τάισον: Σε συζητήσεις με το MMA ο πρώην πυγμάχος
i

© PS Youtube

Επιστρέφει (;) στα ρινγκ ο Μάικ Τάισον: Σε συζητήσεις με το MMA ο πρώην πυγμάχος

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:23 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 14.08.2024

Τι και αν έφτασε 57 χρονών; Ο Μάικ Τάισον θεωρεί πως ακόμα κατέχει το ταλέντο στην πυγμαχία και έτσι ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ρινγκ.

Σε αρκετές από τις ταινίες του Χόλιγουντ εμφανίζεται πάντα εκείνος ο χαρακτήρας ο οποίος λέει «τα έχω αφήσει πίσω αυτά» και τελικά επιστρέφει στη δράση. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και με τον μεγαλύτερο πυγμάχο όλων των εποχών, Μάικ Τάισον. 

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «MMA Pack», ο πάλαι ποτέ αστέρας της πυγμαχίας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το MMA, προκειμένου να επιστρέψει στο ρινγκ. Όπως αναφέρει το εν λόγω Μέσο, ο Τάισον δεν θα αντιμετωπίσει όποιον και όποιον, αφού αντίπαλός του αναμένεται να είναι επίσης ένας πρώην σταρ, ονόματι Φιόντορ Εμελιάνενκο.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει αγωνιστεί από το 2020. Τελευταίος του αγώνας ήταν εκείνος εναντίον του Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ, τον οποίο και αντιμετώπισε λίγο πριν... βγει στη σύνταξη. 

Ποιος είναι ο Μάικ Τάισον

Ο Μάικ Τάισον είναι Αμερικανός πρώην πυγμάχος, ο οποίος γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 30 Ιουνίου 1966. Έχει ύψος 1.78 cm και μερικά από τα παρατσούκλια του είναι «Kid Dynamite» και «Iron Mike».

Ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής βαρέων βαρών , κατακτώντας τους τίτλους WBC (1986-90, 1996-97), WBA (1987-90, 1996) και IBF (1987-90). Κέρδισε τον τίτλο WBC σε ηλικία μόλις 20 ετών, 4 μηνών και 22 ημερών, νικώντας τον Τρέβορ Μπέρμπικ (Trevor Berbick) στο δεύτερο γύρο. .

Μεγαλωμένος σε φτωχές συνοικίες του Μπρούκλιν, όπου σε νεαρή ηλικία συμμετείχε σε συμμορίες, ο Τάισον τέθηκε υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση του εκπαιδευτή Κας Νταμάτο, ο οποίος είχε ήδη αναδείξει τους πρωταθλητές Φλόιντ Πάτερσον και Χοζέ Τόρες. Ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επαγγελματίας το 1985 και γρήγορα αναρριχήθηκε στην κορυφή της πυγμαχίας. Επικρίθηκε συχνά για τη βίαιη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός του ρινγκ, ωστόσο αναγνωρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους. 

Μαχητής ΜΜΑ έπεσε από 10 ορόφους προσπαθώντας να σώσει τη γάτα του
SPORT+

11:41 - 25.01.2024

Μαχητής ΜΜΑ έπεσε από 10 ορόφους προσπαθώντας να σώσει τη γάτα του

Το φως της δημοσιότητας είδε πρόσφατα μία εξαιρετικά άσχημη είδηση από τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων. Ένας μαχητής του ΜΜΑ αποκόμισε πολύ σοβαρό τραυματισμό στην προσπάθεια του να σώσει τη γάτα του.

Επεισοδιακός υπήρξε ο δεύτερος αγώνας του με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ το 1996, κατά τον οποίο ο Τάισον δάγκωσε το αυτί του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η άδειά του για ένα χρόνο από την αθλητική ένωση της Νεβάδας και να του επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων

Tags: